Тернополянка розповіла про закулісся шоу “Мастер-шеф”

MasterShef24-річна тернополянка Ірина Драбик брала участь у кулінарному шоу «МастерШеф’5» на телеканалі «СТБ» і змагалася з 20-ма кулінарами-аматорами.

А до участі в шоу Іра працювала ріелтором у Тернополі.

– Іро, як ви потрапили на програму?

– Якось у вихідні натрапила на сайт «СТБ», де було оголошення про кастинг на участь в програмі «МастерШеф’5». Я, не вагаючись, заповнила анкету, а через два тижні мені зателефонували і запросили на кастинг до Львова. Я страшенно хвилювалася, думала, яку страву приготувати, щоб вразити суддів. Адже одна справа – готувати вдома, а інша – для справжніх профі. Перечитала сотні рецептів на сайтах, у кулінарних книжках, але все було не те. За два дні до кастингу вирішила, що приготую стейк із яловичини зі смородиновим соусом. Як у воду дивилася.

Ектору соус дуже сподобався, хоча спочатку казав, що я в сукні й на високих підборах йому радше нагадую бізнес-леді, а не жінку за кухонною плитою. Я засміялася і сказала, що буду ламати стереотипи. Цікаво, що на екрані судді мають дуже суворий вигляд, однак під час кастингу вони дуже милі й привітні. Під кінець здається, що ти знайомий з ними дуже давно.

– А хто вам прищепив любов до кулінарії?

– Любов до кулінарії мені прищепила бабуся, яка працювала кухарем у німецькій родині у воєнний час. Окрім того, дуже смачно готує тато, тому мені було з кого брати приклад.

– Яку страву було найважче готувати на шоу?

– Найважче було готувати балути – варене качине яйце, у якому вже сформувався плід із пір’ям, хрящами й дзьобом. Це традиційна страва для Філіппін. Балут філіппінці вживають щодня, він є невід’ємною частиною їхнього харчового раціону. Спершу думала, що я не впораюся, але зуміла взяти себе в руки.

– А що найбільше любите готувати?

– Віддаю перевагу м’ясним і рибним стравам, маю кілька коронних рецептів.

– Коли програма вийшла на екрани, що казали батьки, друзі, знайомі?

– Взагалі-то мало хто знав, що я беру участь у шоу, тому для багатьох це було справжнім сюрпризом. Багато телефонували, вітали, казали, що вболівають за мене. Батько з братом живуть за кордоном, то дивилися програму в інтернеті, а потім телефонували і ділилися враженнями.

А скільки приємних повідомлень отримала у соцмережах! Здивувало, що повідомлення писали навіть зі Сходу. Я жила в одній кімнаті з дівчиною з Артемівська, то ми жартували, що Схід і Захід разом.

Я одна на шоу розмовляла українською, тому деякі мої слова учасники не дуже розуміли, відтак було багато курйозів.

Графік зйомок був доволі важкий і напружений. Бувало, зйомки розпочиналися о 8-ій ранку і тривали до 9-ої вечора. Опісля ми всі давали інтерв’ю. Бувало, що ми спали 3-4 години на добу. А ще було важко психологічно, бо мусили вживатися з великою кількістю незнайомих людей. Однак, якщо і були такі учасники, з якими не спілкувалися поза камерою, то на шоу всі одне одному допомагали. Робота є робота і треба бути однією командою, навіть якщо людина тобі не дуже імпонує.

Загалом, моє правило: залишатися людиною за будь-яких обставин, і це дорожче за будь-яку славу. А з тими учасниками, з ким вдалося потоваришувати, – це величезна підтримка. Ми дуже переживали одні за одних.

– Згадайте якісь приємні миті з конкурсу…

– Коли я потрапила на проект, дуже чекала конкурсу з рідними. Я дуже зраділа, коли приїхала мама з подругою. За умовами конкурсу рідні повинні були вгадати страву, яку я приготувала. На щастя, мої мене не підвели.

– Як змінилося ваше життя після шоу?

– Я стала впевненішою у своїй кулінарній вправності, дізналася багато професійних тонкощів і таємниць. Шоу дуже загартовує, тож стала твердішою і цілеспрямованішою. Три місяці у «МастерШефі» – як нова сторінка у житті, де багато нових друзів, цікавих знайомств та безліч вражень.

– Чи з’явилася якась «кулінарна» мрія?

– З дитинства мріяла про власний ресторанчик. Хотілося розпочати з чогось невеличкого, можливо, із затишної кав’ярні, бо для того, щоб успішно побудувати бізнес, треба починати з малого, аби знати усі підводні течії. Після завершення шоу маємо на меті їздити містами України і проводити різноманітні майстер-класи.

ternopillive.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com