В Тернополі “Батьківщина” люструє своїх депутатів

люстраціяВідбулося бюро Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина». Керівний орган партії на Тернопільщині прийняв ряд рішень, пов’язаних з місцевими виборами, які відбулися 25 жовтня.

Одне із рішень стосувалося Тернопільсько міської ради.

Як пояснив Василь Деревляний, в рішенні бюро йдеться про щорічне оновлення складу фракції «Батьківщина» в Тернопільській міській раді. Оновлення фракції буде можливим завдяки застосуванню імперативного мандату, продиктованого новим законом про вибори в Україні. Рішення буде прийматися на основі широкого та всебічного аналізу роботи кожного депутата міської ради, обраного від «Батьківщини».

«Ми переконані, що таке рішення забезпечить якісну та ефективну роботу нашої фракції та дозволить значній кількості кандидатів, які отримали майже однакову підтримку виборців проявити себе, виконати передвиборчі обіцянки, а також отримати досвід роботи депутатом», – розповів політик.

Разом з тим, застосування імперативного мандату буде стосуватися не лише Тернопільської міської ради. Наступним рішенням бюро обласної «Батьківщини» вирішило, застерегти від негативних проступків своїх новообраних депутатів в усіх радах на Тернопільщині.

«За невиконання передвиборчих обіцянок, порушення статуту, закулісні домовленості, політичні інтриги та незаконні дії в рамках депутатської діяльності, ми зобов’язуємося: застосовувати право імперативного мандату до наших депутатів», – підкреслив голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина».

За його словами, партія ВО «Батьківщина» не була представлена у попередніх складах Тернопільської міської та обласної рад, тому зараз зобов’язана відновити довіру своїх краян.

«Наша політична сила на ці вибори буде представлена у кожній раді Тернопільщини. Десь виборці обрали більше представників «Батьківщини», десь менше, але не залежно від того, ми будемо все робити для відновлення довіри до влади, захисту прав та інтересів наших земляків», – резюмував Василь Деревляний.

batkivshchyna.te.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com