Скандал в школі на Тернопільщині: школяра побили на очах у педагогів

20151118203935Скандал між батьками, дітьми та керівництвом школи розгорівся на Тернопільщині. У результаті 14-річний Віктор Міщенко зі струсом мозку та гематомами на шиї опинився в лікарні.

Село Глибочок Борщівського району невелике – заледве трохи більше півтори тисячі населення. Тому чутки про розбірки між батьками, дітьми і вчителями розповзлися швидко.

22 жовтня мама семикласника, 13-річного Івана Кліща, на перерві увірвалася у восьмий клас, запитала серед дітей, хто такий Вітя Міщенко. Коли школярі вказали на світловолосого, худорлявого хлопчака, жінка зі всієї сили вдарила його рукою в скроню. Від удару Віктор вдарився головою об стіну. Потім, за словами очевидців, почала гамселити хлопця знову і знову, била, куди попало – у скроню, вухо, потилицю. Хлопчина намагався закритися від побоїв, вдаряючись головою об стіну знову і знову. Зупинила розлючену жінку лише вчителька німецької мови, котра випадково у той момент зайшла до класу.

– Вона каже, що ви робите! Вхопила її за руку і вивела, – розповідає press-centr.com мама Віктора Наталія Міщенко. – Однак найжахливіше, що у цей момент в класі діти були не самі – там був завуч, і класний керівник того ж таки сьомого класу, де вчиться син цієї жінки. У той момент, коли так жорстоко били мою дитину, вона гріла руки на батареї!

За словами Наталії, особливого конфлікту у її Віті із молодшим на рік Іваном і не було. Справа у тому, що Іван постійно чіплявся до молодшого сина Наталії – Анатолія. То гроші вимагав, то побити погрожував. От Вітя і вирішив заступитися за брата: мовляв, ще раз підійдеш до нього, то дістанеш. Узяти ситуацію під свій контроль вирішила Іванова мати. У результаті, Вітя потрапив до лікарні зі струсом мозку, травмою шийного відділу хребта, гематомами шиї, скроні та саднами на вусі. Такі наслідки «виховання».

– Він кілька тижнів пролежав у лікарні, у нього досі голова постійно болить, – каже Наталія.

Окрім того, жінку вразило, що школа намагається зам’яти конфлікт та вигородити своїх педагогів.

– Хоча всі діти, свідки цього «беспредєлу», розповідали в деталях, як та жінка била Вітю, і хто був при цьому присутній, вчителі усі сказали потім, що ні завуча, ні вчительки німецької мови там не було, – каже Наталія.

У кривдниці Віктора Любові Кліщ своя правда – вона лише заступилася за свого сина, але так жорстоко нікого не била.

– Я лише посмикала його за вухо, бо постійно чула від свого малого: Вітя мене провокує на бійку, Вітя мене перестріває, Вітя мені погрожує і так далі, – каже пані Люба. – Ну скільки то могло тривати? От прийшла і смикнула того Вітю, щоб не чіплявся більше. А то вже потім роздули з того скандал! Тим більше, є свідки – діти, що я його не била, вони навіть розписки понаписували.

Щодо розписок, то мама Віктора вважає, що діти їх написали під тиском керівництва школи.

– А мого сина завуч узагалі змусив писати пояснювальну записку, що нібито це він сам спровокував конфлікт із тим семикласником, ще й пригрозив, що вивезе його в Борщів і ніхто не знайде! А дитина з переляку ще й не таке напише.

Зараз винних у цій історії шукають правоохоронці, котрим про конфлікт у школі повідомили медики, які лікували Віктора. Як повідомили у секторі комунікацій ГУ Національної поліції у Тернопільській області, наразі триває слідство, щодо жінки відкрили кримінальне провадження за статтею «легкі тілесні ушкодження».

А ось горе-педагогів, котрі не втрутилися і не завадили такому «виховному процесу», уже покарали.

– Безумовно, я не підтримую дії своїх колег, – каже директор Глибочецької школи Лариса Заремба. – Згідно із посадовою інструкцією, ми, педагоги, не маємо права допустити, аби батьки дітей одного класу заходили в інший, не кажучи уже про якесь насилля. А тут, окрім усього, все відбувалася ще й у присутності одного із класних керівників і завуча. Мені й обом класним керівникам виголошено догану, хоча на той момент мене у школі не було, я у справах їздила в районний відділ освіти, завуча звільнили з посади і перевели у рядові педагоги (він викладає трудове навчання). Також забрали класне керівництво у керівника 7-го класу.

Наталія Міщенко таке покарання вважає надто м’яким і каже, що вимагатиме, аби завуча узагалі звільнили.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com