Тернопільщина – найбезпечніший регіон України

Відповідно до Закону України «Про прокуратуру» за органами прокуратури залишено повноваження щодо координації діяльності правоохоронних органів з питань протидії злочинності та корупції.

Так, за минулий рік прокуратурою області проведено координаційну та спільну нараду керівників правоохоронних органів, за результатами яких правоохоронними органами області вжито ряд організаційно-практичних заходів, спрямованих на зміцнення законності та правопорядку у регіоні.

Зокрема, за наслідками виконання заходів, визначених міжвідомчою нарадою, на якій обговорено стан дотримання вимог закону під час здійснення досудового розслідування та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях за фактами умисних вбивств, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, вчинених у минулих роках, та безвісного зникнення громадян, не допущено росту умисних вбивств.

Також завдяки вжитим правоохоронними органами заходам відмічалося скорочення кримінальних правопорушень проти статевої свободи та недоторканності особи, привласнення, розтрати або заволодіння майна, злочинів проти громадського порядку та моральності.

Загалом, завдяки наполегливій минулорічній роботі правоохоронних органів області рівень злочинності у регіоні один з найнижчих у державі та склав 59,3 кримінальних правопорушення на 10 тисяч населення, а це майже удвічі нижче загальнодержавного.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com