На Тернопільщині назріває земельний скандал?

Керівник фракції ВО «Батьківщина» в Тернопільській облраді Михайло Пінь під час сесії обласної ради виголосив депутатський запит з вимогою впорядкувати процес виділення землі на території Тернопільської області.

Для прикладу Михайло Пінь розповів про ситуацію в Зборівському районі, де за інформацією депутата, було роздано сотні гектарів землі людям, що жодного відношення до району не мають.

«300 гектарів віддано в оренду фермеру з Чемеровецького району Хмельницької обасті. Ще понад 20 га. отримали дуже відомі жителі міста Тернополя. І це в той час, коли зборівчани – наші хлопці, що повертаються з АТО мають першочергове право на цю землю, бо проливають за неї кров на Сході», – підкреслив депутат від «Батьківщини».

Для контролю за процесом виділення землі, Михайло Пінь запропонував голові Тернопільської обласної ради:

«Зобов’язати Головне управління Держгеокадастру в Тернопільській області щотижнево надавати облраді інформацію про надання дозволів на складання документації із землеустрою, надання в користування земельних ділянок, включаючи передачу в приватну власність».

У депутатському запиті також йдеться про необхідність проведення роз’яснювальної роботи серед учасників АТО та сімей загиблих щодо можливого безоплатного отримання ними земельних ділянок.

Тернопільська обласна рада підтримала запит «батьківщинівця» та звернулася до Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області для виконання всіх вимог, вказаних у документі.

Scan_20160512_142759

Scan_20160512_142829

Scan_20160512_142906

Батьківщина

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com