На Тернопільщині розпочнеться новий Майдан?

пікетГолова Зборівської РДА Ігор Яворський має всі шанси позбутися своєї посади. На поверхню виліз земельний дерибан, до якого чиновник має пряме відношення.

Як стало відомо «Репортеру», Ігор Яворський вляпався в серйозний земельний скандал. За два останні роки, з 2014 по 2016 р., відколи він перебуває на посаді очільника Зборівського району, наліво і направо безкоштовно (а насправді, за великі гроші, які текли в кишені «обраних») роздавалися сотні гектарів землі у близько 20-ти селах.

Здебільшого, новими власниками землі ставали люди, які до району не мають жодного відношення, а деякі з них взагалі є жителями інших областей.

Земля виділялася на території сільських рад, але за межами населених пунктів. Відповідно місцеві громади навіть не знали, що їхні земельні масиви вже отримали нових власників, адже так ними розпорядилися у райдержадміністрації. А сільські голови або теж нічого про цей дерибан не знали, або ж були в долі з Ігорем Яворським.

Сьогодні ж, коли про подібні факти дізналася громада, її найбільш агресивно налаштовані представники ладні розірвати всіх, хто посягнув, як вони вважають, на їхні споконвічні землі.

Звичайно, голову Зборівської РДА навряд чи можна притягнути до криміналу, адже на жодному документі немає його підпису, – це роблять обласні і районні «земельники». Але в районі (та й напевно в області) всі добре знають, що жоден земельний наділ на Зборівщині не може пройти повз Яворського.

Якщо в найближчий час не буде реакції тернопільського губернатора на цей «земельний базар», мешканці району готові винести Яворського з кабінету голови разом із кріслом, або ж у Зборові розпочнеться третій Майдан із шинами та коктейлями Молотова.

Репортер

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com