На Тернопільщині майже 10 тис. громадян задекларували свої доходи

деклараціяЗавершилась кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2015 році.

Декларації про отримані доходи подали 9685 громадян, що на 1570 декларацій більше, ніж торік.

Із загальної кількості декларацій 6477 подали громадяни, які зобов’язані були прозвітувати про свої доходи, а 3208 – ті, хто виявив бажання скористатись правом на податкову знижку. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб становить 17,5 млн грн і також порівняно з 2015 роком зросла на 3,7 млн грн, сума військового збору – 4 млн гривень.

Як засвідчили результати проведеної кампанії декларування, найбільшу кількість – 2307 декларацій подали громадяни, які у минулому році отримали доходи на загальну суму 199,9 млн грн за договорами спадщини чи дарування. Ще 970 громадян отримали 104,8 млн грн доходу від продажу нерухомого чи рухомого майна. Активно подавали декларації і ті, хто здавав у найм нерухоме чи рухоме майно (336 громадян задекларували 10 млн грн таких доходів). 339 громадян отримали 14,2 млн грн доходів від незалежної професійної діяльності, а 26 декларантів відобразили у звіті перед державою 0,6 млн грн інвестиційного прибутку. 134 громадян нашої області, які отримали дохід за кордоном, виконали свій конституційний обов’язок і задекларували 8,6 млн грн доходу.

«Висловлюю щиру вдячність тим мешканцям Тернопілля, які добровільно і своєчасно задекларували свої минулорічні доходи та сплатили до бюджету нараховані податок на доходи фізичних осіб і військовий збір. У такий спосіб кожен з декларантів зробив внесок у розвиток свого міста чи села, сприяв фінансуванню важливих соціальних програм. Принагідно хочу нагадати, що декларацію подають не лише з метою декларування доходів, а й для того, щоб скористатися правом на отримання податкової знижки. Своїм правом вже скористалися 3208 громадян і задекларували 35,5 млн грн витрат з метою отримання податкової знижки. За наслідками перерахунків цим громадянам належить до повернення 4,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб, до речі, з яких 2,4 млн грн зайво сплаченого податку або майже 60% вже повернено. Тож запрошую громадян, які бажають скористатися правом для отримання податкової знижки, подати декларації до 31 грудня 2016 року», – зазначив Ігор Комендат.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com