На Тернопільщині люди в небезпеці: розвалюється житловий будинок. Відео

У Теребовлі на вулиці Залізничній, 26, на очах розвалюється багатоквартирний будинок. Крізь тріщину у стіні пролазить ціла рука, а місцева влада на проблему не реагує.

Мешканці розповідають, у триповерхівці проживає 11 людей. Сім’я Білих мешкає тут вже 40 років. За їхніми словами, 4 роки тому будівля почала на очах розколюватися, тож люди бояться опинитися під завалами свого дому, повідомляє “Народний контроль”..

«Штукатурка відвалюється, а через тріщину на сходовій клітці видно вулицю. Сходи будь-якої миті можуть від’їхати і ми полетимо у прірву», – описала ситуацію мешканка будинку пані Марія.

Жінка також продемонструвала журналістам наскрізну діру у туалеті, яку постійно штукатурять та заліплюють, проте всі зусилля марні – будинок продовжує розвалюватись.

«Я щомісяця плачу 77 гривень квартплати, а комунальники ніколи нічого не ремонтують.  Ми вже зверталися і до попереднього міського голови, і до теперішнього – безрезультатно, одні лише обіцянки», – скаржиться пані Марія.

Мешканці переконані: причиною тріщин стала добудова, що охоплює сходову клітку. Звели її ще 20 років тому з порушенням будівельних норм.

«У 1997 році нас виселили з будинку і почали проводити капітальний ремонт. Звели  добудову, але не вистачило коштів завершити почате. Будівельники погано приліпили цю добудову і тепер вона поступово відходить», – розповідає мешканка будинку Євгенія Григорівна.

Аби з’ясувати ситуацію, журналісти «Народного контролю» поспілкувалися з мером Теребовлі.

«Ми не маємо коштів, щоб відремонтувати всі аварійні будинки. А таких аж 96. Але те, що в наших силах, – зробимо. До липня постараємося зробити нові ринви і відмостку. Також закупили водостічні труби. Це частково допоможе вирішити проблему, адже у будинку немає водостоку. Проте повністю відремонтувати будинок ми не зможемо, адже це власність мешканців і вони повинні самі бути зацікавлені у ремонті», – прокоментував міський голова Теребовлі Сергій Поперечний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com