На Тернопільщині суд відпустив на волю чиновника-хабарника

Колишній начальник реєстраційної служби управління юстиції Тернопільської області уник в’язниці, хоча і попався на хабарі у 40 тис. гривень.

Про це редакції 368.media повідомило джерело в прокуратурі регіону.

Справа почалася з того, що восени 2014 року директор одного з ТОВ просив допомогти вирішити питання про держреєстрацію договорів оренди земельних паїв, оскільки реєстраційна служба Борщівського району відмовляла йому в цьому. Проте знайомий бізнесмена мав тісні зв’язки з головою реєстраційної служби області.

Той пообіцяв «вирішити» питання. Правда, зажадав по 50 доларів за реєстрацію кожного договору. Всього за 52 документа чиновник отримав 1,5 тис. доларів і 17,6 тис. гривень. Корупціонера затримали на місці злочину і пред’явили підозру ч. 3 ст. 368 КК України.

У суді чиновник розкаявся і повністю визнав провину. Просив суворо його не карати, адже у нього син – інвалід I-ї групи та старенька мати. Суддя спочатку засудив його до п’яти років в’язниці без конфіскації майна, але опісля пожалів і замінив це покарання умовним терміном на три роки. Крім того, він розпорядився повернути заставу 365 тис. гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com