На Тернопільщині медики два місяці сидять без зарплати

медицинаСтворення об’єднаних територіальних громад боком вилізло для медиків Золотопотіцької лікарні, що у Бучацькому районі.

У Золотопотіцькій лікарні немає медикаментів, а лікарі уже 2 місяць без зарплати

Лікують 23 тисячі населення, а коштів виділили, як на 11 тисяч жителів, тобто на 2016 рік всього лиш 4 млн. 3 тис. грн. – така реальність для Золотопотіцької районної комунальної лікарні.

Адже медичний заклад віднесли до новоутвореної Золотопотіцької територіальної громади у Бучацькому районі, у якій проживає 11 тис. людей. Оскільки в лікарні медичну допомогу надають для вдвічі більшої кількості пацієнтів, сьогодні грошей бракує як на діяльність закладу, так і на медикаменти.

Нічим у Золотопотіцькій лікарні оплатити і медикаменти – аптеки надали препаратів на 80 тис. грн. і допоки за ліки не заплатять, у борг більше не надаватимуть.  Стільки ж завинили у медичному закладі за енергоносії. Ще 43 тис. грн. потрібно сплатити за флюоро- і ренгенплівку, 78 тис. грн. – за послуги лабораторії, пише Галас.

Заразом, нічим розрахуватися у лікарні і з працівниками – заробітну плату досі боргують за квітень. І така ситуація буде вкінці травня і червня, розповіла депутат обласної ради Надія Заріцька.

«На невідкладну допомогу уже немає жодного препарату. Колеги – це є критична і страшна біда (звертається до депутатів Тернопільської обласної ради – ред.) – нам район додав мільйон гривень, тому що я розумію, що ми знаходимося під юрисдикцією районної ради, нас ще ніхто звідти не викинув, що ми вже повністю відійшли з району. На сесії обласної ради мало бути 180 чоловік, я переконала людей, що спочатку потрібно звернутися до вас, можливо тут щось вирішать. Я дуже прошу обласна раду та адміністрацію посприяти нам в цьому».

Проте однозначної відповіді від обласної влади депутат не отримала.

«Я передам ваше прохання головам обласних адміністрації і ради», – відгукнувся перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com