В Тернополі багатодітна сім’я перекрила дорогу. Відео

пікет-дорога1У Тернополі багатодітна сім’я влаштувала пікет, перекривши Об’їзну дорогу.

Багатодітна сім’я Кушнір з с. Довжанка влаштувала пікет на дорозі біля “Глобусу”, що на вул. Будного. Батьки разом з дітьми та сусідами перекрили дорогу і намагаються не пропускати водіїв.

Вони вимагають, щоб їм дали земельну ділянку, а матері присудили звання матері-героїні, пише “20 хвилин”. 

Багатодітна сім’я у якої 11 дітей каже, що не піде з дороги, поки влада їх не почує. У відповідь на пікет родини з Довжанки водії почали обурюватись.

– Що це за таке? Я поспішаю, чому я не можу проїхати, – звернувся до пікетувальників один із водіїв.

Проте у відповідь почув нецензурну лексику. Коли водій однієї з фур, які “застрягли” у заторі вирішив проїхати, то голова сім’ї пан Михайло вискочив і пробіг близько 20-ти метрів перед вантажівкою намагаючись її зупинити.

За ним побігли його старші сини. Коли водій фури зупинився, то пікетувальники хотіли його побити. Вирішити ситуацію намагається патрульна поліція. За останню годину між пікетувальниками та водіями було ще декілька сутичок.

Нагадаємо, сім’я Кушнір уже не вперше влаштовує подібний пікет.  Мама 11 дітей – Надія Кушні, скаржиться, що сільська рада не дає їй землю, не присвоюють “Матір-героїню”, а райадміністрація не дала їй авто.

Як раніше розповідав сільський голова Довжанки Олег Ткач,  на засіданні виконкому розглядали питання про присвоєння жінці статусу “Матір-героїня”, проте отримали не дуже втішні відповіді на запити.

В поліції повідомили, що її син був притягнутий до адмінвідповідальності, а в соцслужбі, що її донька, в якої вже семеро дітей, рік стояла у них на обліку. Ця жінка часто скандалить з односельцями, її діти не беруть участі у розвитку села. Щодо земельного питання, як пояснював пан Ткач, їй виділили дві земельних ділянки, тепер вона каже, що вони їй не підходять, а інших ділянок – немає.

– Проблема в тому, що ми з 2006 року ходимо постійно у різні організації і установи та оббиваємо пороги, щоб нам дали плани під забудову, – розповідає чоловік Надії Михайло Кушнір. – Нам планів не дають, “матері-героїні” не дають. Вона робила 15 років у колгоспі до розпайовки, паю їй не дали. Вона подала в суд, виграла. Сказала у 2008 році, що вона має право на пай, але до сьогоднішнього дня ми ще нічого не отримали.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com