Релігійний скандал на Тернопільщині

Ris_-56-Interyer-TSerkvi-sv_-Mikolaya-m_-BuchachЖителька Бучача Галина Гнатів ще рік тому піднімала проблему про цінні святині, які пропали з церкви Святого Миколая.

Тоді вона їздила навіть на центральні канали, добивалася правосуддя, але цього не сталося.

Тепер жінка виявила, що обласні чиновники – нехлюї та бездіяльні особи. Вони навіть в офіційних документах не можуть навести лад, повідомляє ternopillive.com.ua.

Ось що вона пише у соціальних мережах:

“Ми корінні жителі м.Бучача, з діда-прадіда ходимо до церкви Святого Миколая, що у м.Бучачі, яка являється архітектурною пам’яткою державного значення, держава присвоїла охоронний договір № 654.

У названій архітектурній пам’ятці зникло багато історичних пам’яток національного значення.

Чи може знати священик, який прослужив у даному храмі 21 рік і на відповідь вказує неправильний охоронний договір № 662Н. Чи можливо таке??? На звернення так само і відповіла Тернопільська ОДА управління культури, начальник управління П.Г.Шергей, а що Ви у змові???

За такої бездіяльності органів влади, священика Дручка Т.І., тому і зникла Національна спадщина. А чому священик на звернення у своїй відповіді не поставив підпису, люди не юристи, а священик? Додаємо ксерокопії”.

Також жінка повідомляє, що у церкві зникла Національна спадщина 16-18 століть за останнього священика, який усі роки був і є голова парафіяльної ради і ключі від храму має священик і касир.

“Священик Дручок Т.І відхрещується, що він за цінності не відповідає, а ми усі добре знаємо що пропало за останнього священика, де є відкрита кримінальна справа № 12013210060000082 від 06.03.2013 року. Тому ж ми подали клопотання обласному прокурору і правлячому архієрею Тернопільської єпархії УАПЦ. На небі Бог єдиний, там брами нема, священики без згоди громади у конфесіях, документаціях обманювали народ, тому із відповідями на наші звернення категорично відповісти не хочуть, хоча і для них є Закон”,  -пише вона.

list_1

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com