Надія Савченко повернулася до України. Відео

СавченкоУкраїнська льотчиця після більш ніж 700 днів у російському полоні і незаконного судового процесу повернулася на батьківщину.

Її обміняли на затриманих під Щастям ГРУшників Александрова і Єрофєєва.

За українкою в Ростов-на-Дону вилетіли прес-секретар Президента України Владислав Цеголко і заступник спікера Верховної Ради Ірина Геращенко. А вже в українському аеропорту Надію Савченко зустріли її матір і сестра.

Зазначимо, що передачу Савченко українській стороні здійснили на підставі договору між двома державами про видачу осіб для подальшого відбування покарання. Так, звільнення українки вдалося здійснити після помилування Петром Порошенком російських ГРУшників Александрова і Єрофеєва.

Нагадаємо, що Надія Савченко – старший лейтенант Збройних сил України. Зокрема, вона служила штурманом-оператором вертольота Мі-24 у 16-й окремій бригаді армійської авіації Сухопутних військ. Українська громадянка потрапила в заручники до Кремля майже два роки тому влітку. У РФ її звинуватили у вбивстві російських журналістів, хоча на час скоєння злочину, який їй закидають, вона перебувала в неволі у проросійських бойовиків, повідомляє 5 канал.

Під час останніх парламентських виборів Савченко стала народним депутатом України – у ВР вона пройшла першим номером за списком “Батьківщини”. Крім того, з 25 грудня 2014 року її обрали делегатом Парламентської асамблеї Ради Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com