Тернополяни отримають нові паспорти!

Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, на виконання зобов’язань України з лібералізації візового режиму з Європейським Союзом”.

Цей закон необхідний для запровадження внутрішнього паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Як заявила перша заступник голови ВР Ірина Геращенко, зміни до законопроекту №3224 необхідно приймати, бо закон потребує уточнень для візової лібералізації з ЄС, і в січні, після першого ухвалення закону 3224 Євросоюз “авансом” визнав виконання Україною вимог для безвізового режиму.

У свою чергу голова Комітету ВР з питань боротьби з корупцією назвав проект “корупціогенним” через присутність у ньому “прокладки” у вигляді ДП “Документ” у системі МВС, де залишатимуться виручені гроші з виготовлення нових паспортів.

Щодо внутрішніх паспортів, то, згідно з прийнятим законом, отримати паспорт буде зобов’язаний кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку.

Паспорт буде оформлятися на чотири роки особам, які не досягли 18 років, а всім іншим – на десять років.

Паспорт буде містити текст українською та англійською мовою (зараз – українською і російською)

У паспортах громадян України не будуть робити позначки про реєстрацію шлюбу, а також про його припинення, але кожному з членів подружжя будуть видавати свідоцтво про шлюб.

Для оформлення паспорта громадянина України вносити відцифровані відбитки пальців рук будуть тільки за згодою його власника.

Законом уточнюється визначення “безконтактного електронного носія”. До безконтактного електронного носія, який міститься в паспорті громадянина України, який досяг 18-річного віку, будуть вносити засоби електронного цифрового підпису.

novynarnia.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com