На Тернопільщині за мир молилися понад 150 тис. прочан. Фото

Близько 150 тисяч прочан молилися за мир в Україні під час Загальнонаціональної прощі у Зарваниці, що відбулася 16-17 липня. Разом з краянами та усією громадою у спільній молитві звяли участь голова Тернопільської ОДА Степан Барна та голова обласної ради Віктор Овчарук.

Також до прочан долучилися Генеральний прокурор України Юрій Луценко, міністр культури України Євген Нищук, народні депутати від області Олег Барна, Тарас Юрик, Микола Люшняк, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадських організацій, воїни АТО, переселенці, десятки тисяч прочан з усіх куточків України, а також з Італії, Іспанії, Португалії, Франції.

«Найбільший дар, який ми сьогодні просимо у вірі, у слуханні Божого слова, – ласки миру для нашої Батьківщини. Просимо життя, а не смерті. Просимо, щоб Господь Бог прийняв наші молитви як найвищий вияв Божого милосердя. Своєю силою зупинив війну», — звернувся до прочан Блаженніший Святослав, Верховний архієпископ Києво-Галицький, митрополит Київський — предстоятель Української греко-католицької церкви.

Також до прочан звернувся й Глава польського католицького Єпископату, Познанський Архиєпископ і Митрополит монс.

«Ми, поляки і українці — брати. Першочергове у цьому братерстві — це єдність віри, яку ми прийняли, практично, одночасно. І це братство не стосується тільки минувшини, воно стосується теперішнього і майбуття», — наголосив Станіслав Ґондецкі.

Зарваниця — це не лише духовний центр, а й центр єднання українського народу, переконаний голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Сила народу — у його єдності. Сьогодні наша Україна потребує, аби за неї молився кожен з нас. Спільною молитвою ми досягнемо миру й благополуччя в країні. У цьому нам допоможе Господь Бог», — зазначив Степан Барна.

До слова, з 19 по 22 вересня 2016 року Марійський духовний центр у с. Зарваниця Теребовлянського району прийматиме делегації з 20 Марійських Духовних Центрів Європи. В ці дні тут проходитиме XIII Конгрес «Marian Europian Network».
Марійський духовний центр у с. Зарваниця вже входить в асоціацію 20 Марійських Духовних Центрів Європи. Марійський Європейський Зв`язок – «Marian Europian Network» – об`єднує 20 Католицьких Марійських Духовних Центрів всієї Європи. Дана Асоціація була утворена в 2003 році та має апробацію і підтримку Апостольської Столиці (Ватикану).
Настоятелі Святих Місць, які належать до Асоціації, зустрічаються кожного року в одному із вищезгаданих центрів для того, щоб ділитися досвідом, і насамперед, щоб мати можливість в кращий спосіб розуміти потреби мільйонів паломників і відвідувачів, які часто приходять в ці місця.

13726687_741852199289458_2068747660493204846_n

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com