Як на Тернопільщині зустрічали Блаженнішого Святослава? Фото

Короваєм на вишитім рушнику Зборівщина вітала патріарха УГКЦ Блаженішого Святослава Шевчука, який здійснив паломництво до чудотворної Зарваниці.

При в’їзді в Зборів високого гостя зустріли духовенство краю на чолі з Архиєпископом і Митрополитом Тернопільсько-Зборівський Василем (Семенюком), голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна представники районної та міської влади, вівтарні дружини місцевих храмів з церковним братством, жителі міста і ближніх сіл району.

 

 

Глава Греко-Католицької Церкви поблагословив усіх та подякував за теплу зустріч та звернувся до присутніх:«У цей Рік Божого Милосердя, закликаю Вас усіх бути особливо милосердними в наших родинах, колективах та просто один до одного. Це шлях, який розпочинається з духовного навернення. І ми повинні ступити на цей шлях». Блаженіший Святослав Шевчук зазначив, що на прощу до Зарваниці прибуває голова конференції єпископів Польщі архиєпископ та митрополит познанський Станіслав Гондецкі, що сьогодні має надзвичайно важливе значення для обох держав”.

Глава Церкви також поспілкувався з жителями Зборівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com