Дорожники видають свою бездіяльність за досягнення

doroga_terebovlaСлужба безпеки України попередила розтрату 1,3 мільйона гривень бюджетних коштів на капітальному ремонті автодоріг Тернопільщини. Про це нещодавно повідомили правоохоронці.

Посадовці комерційного підприємства – підрядника “УкрЄвроБуд 2013” подали до оплати у Службу автомобільних доріг підроблені документи про нібито проведений ремонт кількох ділянок автошляху державного значення Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече на загальною вартістю понад 1,3 мільйона гривень.

За матеріалами СБУ поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

На таке повідомлення оперативно відреагували і самі дорожники. У Службі автомобільних доріг у Тернопільській області заявили про свою надзвичайно велику заслугу у викриті злочину, хоч СБУ про це не згадує. Також, у службі автодоріг зазначили, Управління СБУ в Тернопільській області відмітило оперативність та вчасне реагування дорожників.

Отже, розпочнемо з оперативності і вчасності реагування. За ремонт дороги у 2014 році справу порушили аж у 2016, тобто, через два роки. Якщо керівник САД у Тернопільській області Богдан Юлик та його підлеглі і далі будуть вирізнятися такою неймовірною оперативністю, то область скоро залишиться і без грошей, і без доріг. Хоч, така оперативність, мабуть, просто є неправильним орієнтуванням у часі. Адже, дороги, які за документами мали б служити добрий десяток років, чомусь латають вже через рік. Саме на посадовців Служби автомобільних доріг покладається обов’язок контролю за якістю та вчасністю виконання робіт на автошляхах.

Як стало відомо “Інфопростору”, правоохоронні органи справді у 2014 році розглядали звернення щодо ремонту ділянки поблизу села Плебанівка Теребовлянського району. Тільки звернення про необхідність перевірки надходило від зовсім іншого суб’кта. Та й порушень у 2014 році правоохоронці не знайшли.

Крім того, керівник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик, в тому числі і перед журналістами, розхвалював фірму “УкрЄвроБуд 2013”, яка проводила ремонт тієї дороги. За його словами, підприємство є одним із найкращих в Україні.

За даними про тендерні закупівлі, які є у публічному доступі, Приватне виробничо-комерційне підприємство “УкрЄвроБуд 2013″у 2014 році виграло лише одні торги на виконання робіт. Мова йде про капітальний ремонт вул. Заболотівка в с.Кривче Борщівського району (під’їзд до печери «Кришталева») Тернопільської області. Вартість договору склала 9 502 129,88 гривень.

А от, що стосується ремонту автодороги поблизу села Плебанівка, таке підприємство у 2014 році тендер не вигравало. Скоріш за все, ремонтні роботи велися у субпідряді в іншого суб’єкта господарювання.

Той ремонт дороги відзначився ще одним скандалом. Роботи велися в кількох сотнях метрів від державного Деренівського асфальтного заводу, а сам асфальт привозили із приватного, який знаходиться на відстані понад 40 кілометрів.

Мабуть, правоохоронцям слід ретельно перевірити усі виконані роботи по ремонту доріг й іншими підприємствами. Справді, грошей в останні роки виділялося чимало, але куди вони йдуть, користувачі автошляхів чомусь не помічають.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com