Депутати перевірять законність передачі Почаївської лаври УПЦ МП

ЛавраКомісія Тернопільської обласної ради вирішила надіслати ряд запитів щодо законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату.

Відбулося засідання тимчасової контрольної комісії Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату під час якого  було вирішено, що робота комісії повинна бути відкритою і публічною.

Також члени комісії прийняли рішення надіслати ряд запитів на отримання  документів: договір про безоплатне користування Свято-Успенською Почаївською лаврою – комплексом споруд Почаївської лаври – пам’ятками архітектури, що є державною власністю і належать до сфери управління Держбуду України № 1 від 12.12.2003 р., укладений між Державним комітетом України з будівництва та архітектури та Свято-Успенською лаврою УПЦ у м.Почаїв;

–       Акт приймання-передачі №1 від 18 грудня 2003 (додаток до договору від 12.12.2003 №1), укладений між Держбудом України та Почаївською лаврою;

–       Лист Тернопільської ОДА від 29 січня 2002 року № 07-339/17-5, яким надано згоду Міністерству економіки України на передачу пам’яток архітектури із спільної власності територіальних громад Кременецького району і територіальної громади м. Кременця до сфери управління Держбуду України  та інші.Під час наступного засідання комісія розгляне отримані відповіді і зробить відповідні висновки.

Нагадаємо: Тернопільська обласна рада прийняла рішення №295  утворити тимчасову контрольну комісію Тернопільської обласної ради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ Московського патріархату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com