Студентам і викладачам ПТУ Тернопільщини обіцяють виплатити борги

Тернопільська область найближчим часом зможе виплатити зарплати працівникам та стипендії студентам професійно-технічних закладів, оскільки Кабінет міністрів України прийняв рішення про виділення стабілізаційної дотації місцевим бюджетам на погашення заробітної плати та енергоносіїв бюджетної сфери – відповідна Постанова уже підписана.

Про це повідомив Степан Барна, голова Тернопільської обласної адміністрації під час оперативної наради.

«Зважаючи на складність ситуації, в якій опинилися викладачі, працівники та студенти сфери профтехосвіти області, я звернувся до уряду про виділення додаткового фінансування. Я мав розмову з прем`єр-міністром України, і він з розумінням поставився до тієї ситуації, в якій опинилася профтехосвіта Тернопільської області. Недоліки, що мали місце по виплатам, будуть ліквідовані найближчим часом», – зазначив Степан Барна.

За його словами, за кілька днів в область надійдуть 77 млн. грн, які будуть розподілені між галуззю освіти, медицини та соціального захисту. Згідно процедури, бюджетна комісія Тернопільської обласної Ради розподілить кошти відповідно до потреб.

«Таким чином, орієнтовно до кінця жовтня люди зможуть отримати зарплати та стипендії. На ці потреби для галузі професійно-технічної освіти Тернопільщині до кінця року потрібно близько 37-38 млн гривень», – повідомив голова Тернопільської ОДА.

Як відомо, з початку 2016 року утримання закладів професійно-технічної освіти було перекладено з державного на місцеві бюджети. Не всі місцеві бюджети виявилися готовими до цього.

Тим не менше, з січня по серпень місяць Тернопільщині вдалося забезпечити функціонування закладів ПТО за рахунок обласного та міського бюджетів – на це було спрямовано 47 млн. грн..

Нагадаємо, 13 жовтня під стінами адмінбудинку Тернопільської обласної ради викладачі, студенти та представники профспілок закладів профтехосвіти Тернопільщини провели попереджувальний мітинг. Голова Тернопільської ОДА Степан Барна зустрівся з пікетувальниками і провів переговори щодо оптимальних шляхів вирішення ситуації. Голова Тернопільської ОДА повідомив, що звернувся до уряду з проханням поставитися з розумінням до потреб освітян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com