На Тернопільщині ускладнилася епідемічна ситуація

Результати моніторингу захворюваності на грип та ГРВІ свідчать, що епідемічна ситуація в області ускладнилась. Загальна захворюваність на грип та ГРВІ за останні 7 днів серед населення області склала 353,1 випадок на 100 тисяч населення, що становить 75,8% до розрахункового показника визначення початку епідемії (466 випадків на 100 тис. населення).

За останній тиждень (48) кількість захворілих зросла у порівнянні з попереднім тижнем на 36,8% (3751 випадок проти 2743), в порівнянні з аналогічним тижнем минулого року – на 44%. Питома вага дітей до 18 років серед хворих склала 63,1% (2367 ос.), школярів – 62,9% від усіх захворілих дітей (1489 ос.). Госпіталізовано за звітний тиждень 204 осіб, із них 152 дітей (74,5%).

Показник захворюваності перевищив епідпоріг у Борщівському районі – на 10,2% (443,4 випадки на 100 тис. населення при епідпорозі 402,2). Показник захворюваності наближається до епідпорогових значень в Заліщицькому (181 при епідпорозі 200), Лановецькому (319,1 при 323,9) районах.

Лабораторно підтверджено в області циркуляцію вірусів грипу А: за останній тиждень у 3 хворих виявлено РНК вірусу грипу А.
Епідситуація із захворюваності на грип та ГРВІ в області набирає ознак неблагополучної (в одному районі перевищений епідпоріг).Основним заходом специфічної профілактики грипу є вакцинація.

На жаль, з початку епідсезону щеплено лише 140 осіб через відсутність в достатній кількості вакцини в аптечній мережі. Тому залишаються в силі заходи неспецифічної профілактики грипу, ГРВІ, про які неодноразово висвітлена інформація на нашому сайті.

Акцентуємо увагу керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності про необхідність створення належних умов праці, навчання для працівників, учнів, студентів з дотриманням необхідного температурно-вологісного режиму у приміщеннях, офісах тощо. Для осіб, які працюють на дворі, облаштувати приміщення для обігріву та прийому їжі, теплих напоїв, забезпечити працівників теплим спецодягом. Керівникам підприємст транспорту, зв’язку забезпечити дотримання графіків руху громадського транспорту на всіх маршрутах з метою недопущення скупчення людей та їх переохолодження на зупинках.

Рекомендовано органам місцевого самоврядування Борщівського району проаналізувати, заслухати дану епідситуацію що склалась та прийняти відповідні конкретні рішення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com