Тернополю купили інкубатор за мільйон, а його не вводять в експлуатацію через … габаритність

5fa911e33fc59ef3447a9568b4bb7c19На даний час залишаються не введеними в експлуатацію десятки одиниць медичного обладнання, закупленого за рахунок бюджетних коштів, та отриманого лікувально-профілактичними закладами Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Київської, Кіровоградської, Луганської, Одеської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської областей.

Це з’ясувала Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушень законодавства у сфері охорони здоров’я та фармацевтичної галузі.

Так, в Тернопільській області не введено в експлуатацію 2 одиниці медичного обладнання – інкубатора транспортного, модель ІТ-158-ТS, на загальну суму 1234240,73 гривень у зв’язку з тим, що габарити транспортного візка не дозволяють встановити обладнання в салон автомобіля, а також відсутністю підігріву та зволоження газової суміші в апараті ШВЛ.

Вказані недоліки не дозволяють експлуатувати дане обладнання в умовах відділення інтенсивної терапії новонароджених Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні та надавати медичну допомогу новонародженим дітям області згідно сучасних вимог та клінічних протоколів.

Подібна ситуація зумовлена невідповідністю приміщень для монтажу медичного обладнання технічним вимогам, затягуванням строків проведення будівельних та ремонтних робіт з підготовки приміщень для встановлення, монтажу та введення в експлуатацію обладнання, некомплектністю придбаного медичного обладнання, відсутністю технологічних складових та витратних матеріалів до даного обладнання, констатує Тимчасова слідча комісія.

 

2 коммент. к Тернополю купили інкубатор за мільйон, а його не вводять в експлуатацію через … габаритність

  1. […] Так, в Тернопільській області не введено в експлуатацію 2 одиниці медичного обладнання – інкубатора транспортного, модель ІТ-158-ТS, на загальну суму 1234240,73 гривень у зв’язку з тим, що габарити транспортного візка не дозволяють встановити обладнання в салон автомобіля, а також відсутністю підігріву та зволоження газової суміші в апараті ШВЛ, пише Інфопростір. […]

  2. […] Так, в Тернопільській області не введено в експлуатацію 2 одиниці медичного обладнання – інкубатора транспортного, модель ІТ-158-ТS, на загальну суму 1234240,73 гривень у зв’язку з тим, що габарити транспортного візка не дозволяють встановити обладнання в салон автомобіля, а також відсутністю підігріву та зволоження газової суміші в апараті ШВЛ, пише Інфопростір. […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com