На Тернопільщині спіймали “липових” чорнобильців

прокуратураПрокуратурою Заліщицького району здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому стосовно службових осіб органу місцевого самоврядування за фактом зловживання службовим становищем.

Прокурорською перевіркою встановлено, що посадовими особами міської ради видано двом громадянам фіктивні довідки, в яких вказано недостовірні дані про місце їхнього проживання на території міста Заліщики.

Надалі зазначені довідки стали підставою для видачі їм посвідчень як особам, які постійно проживають на території зони посиленого радіоекологічного контролю 4 категорії.

Незаконно отримавши статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи, вказаним громадянам було зайво нараховано та виплачено пенсії на загальну суму майже 50 тисяч гривень.

За даним фактом прокуратурою району внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинене службовими особами Заліщицької міської ради кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні здійснюється районним відділом міліції.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com