Чи загрожує тернополянам смертельний вірус?

ЕболаБільше шести тисяч випадків лихоманки Ебола зареєстровано у світі з початку року. В Україні цього захворювання наразі немає. Але з метою його попередження, іноземних студентів, які приїжджають на навчання у Тернопіль, з країн, де хвороба Ебола прогресує,  контролює санепідслужба.

«Ми проводили певну переписку з вузами. Ми їм надавали певні рекомендації для того, щоб як, наприклад, студенти приїхали і треба було чітко знати звідки вони приїхали, чи вони перебували в тих країнах, де реєструється лихоманка Ебола. Ну, поки що на території області випадків завезення цієї інфекції немає», – розповідає Марія Павельєва, начальник відділу епідеміології Головного управління Держсанепідслужби в області

Першими ознаками лихоманки Ебола єпідвищення температури до 38-39 градусів, яке триває близько тижня. Хворий відчуває сильні головний біль та болі в суглобах і м’язах. Потім з’являється сухий кашель, пирхота в горлі, колючий біль у грудній клітці. Лихоманка Ебола вже забрала близько трьох тисяч життів.

ІНТБ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com