Як зекономити на комунальних послугах?

Виявляється, що на комунальних послугах можна й справді зекономити. Раціональне використання енергії допоможе ставитись більш бережливо до багатьох речей, і дозволить заощадити певні кошти.

Сьогодні економічна ситуація в Україні далеко не найкраща. Ціни виросли практично на всі продукти і послуги. Не обійшло подорожчання і комунальний сектор. Причому оплата за газ, опалення, світло й воду складає значну частину сімейного бюджету пересічного українця. Тому питання економії сьогодні цікавить багатьох.0KuUiKMFY6Y

Відмова від непотрібних послуг й оплата

У багатьох домівках й до сьогодні залишаються радіоприймачі й стаціонарні телефони, які використовуються лише декілька раз у місяць, або й взагалі припадають пилом. Не дивлячись на нечасте використання, за них все одно доводиться робити щомісячну оплату.  Тому від таких послуг варто відмовитись.

Що стосується інших комунальних платежів, то сплачувати за них потрібно за допомогою мереж, в яких стягується комісія. Це допоможе заощадити незначні кошти.

Економія води

Перш за все варто перевірити цілісність труб і сантехніки. Навіть невеличкі ушкодження можуть привести до протікання води, за яку доведеться платити. Також зекономити гроші і час допоможе душ. При його використанні споживається у 5 разів менше води, ніж при використанні ванни.

Чимало води «випиває» й унітаз. Щоб перешкодити цьому, варто встановити економний злив. Також непотрібно його використовувати в якості смітника, що призводить до зайвих затрат води.

Під час чищення зубів, кран потрібно вимикати. Якщо робити це кожного дня, то місячний об’єм споживання води значно знизиться.

Опалення

Щоб менше витрачати на опалення своєї квартири, спочатку потрібно подбати про теплоту у під’їзді. Двері та вікна постійно потрібно закривати. У самій квартирі увагу слід приділити вікнам та балкону. Вони повинні бути герметичними та теплоізоляційними. Провітрювати житло у холодну пору року треба швидко.

Електроенергія

Як відомо, вночі електроенергія значно дешевша ніж вдень. Контролювати періоди використання допоможе спеціальний лічильник. Також зекономити можна за допомогою енергозберігаючих лампочок.

Окрім того, немало залежить від побутової техніки. Холодильники, пральні машинки, конвектори, бойлери і т.д. повинні бути обладнанні економним режимом. Це знизить затрати  не лише на електроенергію, але й на газопостачання і воду.

Володимир Грещук,

студент Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com