Огляд ЗМІ: спека тероризує увесь світ

Нещодавно провідні українські інтернет-ресурси приділили велику увагу надзвичайно спекотній погоді в Україні та світі.ug65RfPGNg4

Спека у Єгипті вбила 21 людину

Видання podrobnosti.ua повідомляє невтішні новини із туристичного Єгипту. Жителі цієї африканської країни звикли до високих температур, але зараз стовпчик термометра б’є всі рекорди. Подекуди, температура повітря сягає 47 градусів за Цельсієм. Погіршує становище ще й підвищений рівень вологості.

Така аномальна температура уже встигла забрати життя 21 людини. Ще  понад 40 людей опинились на лікарняних ліжках після сонячного удару.

Медики наголошують, що особливу небезпеку така температура складає для дітей та людей похилого віку. Синоптики дають невтішні прогнози, така температура у Єгипті протримається ще як мінімум тиждень. Тому, туристам радять бути обережними і ховатись від сонця, особливо у обідню пору. А при можливості, й взагалі, утриматись від поїздки в Єгипет.

Українці всіма способами рятуються від пекельного сонця

Не оминула така жарка погода й нашу державу і місто. Журналісти порталу tsn.ua вирішили допомогти українцям, і зібрали корисні поради для боротьби зі спекою.

Так, медичні працівники радять час на прогулянки виділяти зранку до 11 години і ввечері після 18. Вдягатись краще у натуральні тканини світлого кольору. Металеві та кам’яні прикраси краще не носити, адже вони нагріваються і підвищують температуру тіла.

Також курцям рекомендують утриматись від паління цигарок, адже вони сприяють підвищенню тиску, який і так піднімається через високі показники температури. Що стосується домашнього затишку, то тут радять завісити вікна мокрими простирадлами, це не дозволить спеці проникати в оселю.

Спека відступає: завтра температура спаде на кілька градусів

Журналісти expres.ua радують українців втішними прогнозами. Проте, спека спаде не одразу. У п’ятницю трошки легше стане жителям західних областей, тут температура знизиться до 28-32 градусів. На решті території країни, сонце все ще буде нагрівати повітря до 30-37 градусів.

На сході та в центрі України, скоріш за все, буде суха погода. На півночі та півдні в кінці робочого тижня можливо будуть грози. На заході синоптики серйозних опадів не прогнозують, але можливо пройдуть короткочасні дощі з грозами. Зокрема, на п’ятницю коротку грозу прогнозують у другій половині дня й у Тернополі.

Володимир Грещук,

студент Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com