Парафії УГКЦ св. архистратига Михаїла — 20 років. Фото

IMG 562221 листопада у Тернополі відбулися святкування 20-тиліття парафії св. архистратига Михаїла. Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ. З ним співслужили декан Тернопільський о. Іван Козій, декан Збаразький о. Олег Григорець, декан Велико-Бірківський о. Василь Брегін, настоятель храму о. Ярослав Онищук та близько 20 священиків архиєпархії. На свято прибули сотні тернополян та гостей.

У зверненні до вірних архиєрей говорив про значення празника св. архистратига Михаїла й усіх небесних сил та закликав присутніх до особливого почитання ангелів, як заступників та охоронців людей. “В нашому обряді ми кожного понеділка почитаємо святих ангелів і благаємо в них помочі та охорони. Просімо в них заступництва перед Богом, щоб милосердний Владика дав спасіння тим, що вдаються до їхньої охорони”.

Архиєрей окремо дякував священикам та вірним, які впродовж 20 років працювали для розбудови парафії. Отця Василя Онищука архиєрей відзначив правом носити хрест із прикрасами за його жертовну та довголітню працю для громади вірних.

Після Літургії відбулося освячення води та окроплення вірних і храму. Відтак архиєпископ освятив фігури св. архистратига Михаїла та ангела Гавриїла, які встановлено на колонах поблизу іконостасу.

З нагоди храмового празника на кошти жертводавців було видано книгу “Храм святого архистратига Михаїла”, в яку поміщено важливу інформацію та світлини 20-тилітньої історії парафіяльної спільноти.

прес-служба архиєпархії

infoprostir@gmail.com