Як Тернопільська міська рада військову частину захищала?

Рішення Про звернення до Президента України Януковича В.Ф. та Міністра оборони України Саламатіна Д.А. щодо 11 Тернопільської окремої гвардійської артилерійської Київської орденів Червоного Прапора і Богдана Хмельницького ІІ ступеня бригади прийняли на сесії 23 листопада.

Даним рішенням міська рада відстоює право військових Тернополя бути у складі Збройних Сил України. Водночас депутати обласної ради аналогічне питання так і не розглянули. На той час ще депутат, але вже не голова облради Олексій Кайда дав вказівку виймати картки, таким чином сесія стала неправочинна.

Текст звернення:

Президенту України

Верховному Головнокомандувачу

Збройних Сил України

Януковичу В.Ф.

Міністру оборони України

Саламатіну Д.А.

Верховна Рада Украни,

я Грушевського, 5,

Тернопільська міська рада висловлює стурбованість не включенням до перспективного складу Збройних Сил України 11 Тернопільської окремої гвардійської артилерійської Київської орденів Червоного Прапора і Богдана Хмельницького ІІ ступеня бригади, яка розташована в нашому місті.

Артилерійська бригада заслужено стала невід’ємною частиною Тернополя, у серпні 2012 року ми відзначили 70 років з дня її сформування, вона об’єднує та зближує ветеранів і молодь західних регіонів України, слугує взірцем національного і військово-патріотичного виховання підростаючого покоління.

Протягом 2010 і 2011 років бригада займає перше місце серед військових частин 13 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

Бригада розташована в компактному військовому містечку, має добру навчально-матеріальну базу, в шести кілометрах від міста – свій навчальний центр, що суттєво зменшує витрати на підготовку спеціалістів артилерії. З метою поліпшення житлових умов військовослужбовців у 2011 у Тернополі розпочато будівництво 30-и квартирного житлового будинку по вулиці Чехова, зібрані технічні умови і висновки на будівництво двох дев’ятиповерхових будинків на 117 квартир по вулиці Дубовецькій, а також отриманий державний акт на користування земельною ділянкою по вулиці Вільховій, де планується будівництво 65-квартирного будинку.

Розділяючи прагнення та наміри зміцнити обороноздатність держави, звертаємося до Вас щодо прийняття рішення про збереження 11 гвардійської артилерійської бригади у складі Збройних Сил України.

Тернопільська міська рада здійснить необхідні кроки для налагодження тісної співпраці всіх гілок влади з питань функціонування бригади, сприятиме зміцненню її матеріально-технічної бази, боєздатності та розвитку.

Звернення прийнято на двадцять шостій сесії Тернопільської міської ради шостого скликання 23.11.2012 р.

 

З повагою

Секретар ради                                                           І.В.Турський

infoprostir@gmail.com