В Тернопільській області 95 населених пунктів залишилось без світла

Протягом 15 грудня аварійними бригадами обленерго у Київській, Вінницькій та Житомирській областях відновлено  електропостачання 23 населених пунктів, що були знеструмленні протягом останніх діб, внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру, дощ, мокрий сніг та ожеледь). За допомогою вертольоту Мі-8 МНС України проведено моніторинг важкодоступної території з метою виявлення пошкоджених ділянок ліній електропередач.

 

Станом на 7:00 16 грудня внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру та ожеледь), через спрацювання автоматичних систем захисту ліній електропередач  знеструмлено 488 населених пунктів у 10 областях.

 

Зокрема, у Київській області без світла залишилося 125 населених пункти, Тернопільскій – 95, Рівненській – 60, Житомирській – 57, Чернівецькій – 42,  Волинській – 41, Львівській – 26, Вінницькій – 22, Хмельницькій – 16, Закарпатській – 4.

 

До відновлення електропостачання населених пунктів залучено додаткові бригади обленерго та 35 од. техніки підвищеної прохідності МНС з метою доставки аварійних бригад у важкодоступні місця. Для забезпечення електропостачанням лікувальних закладів та об’єктів життєзабезпечення населення від МНС залучено 18 пересувних електростанцій.

 

Прес-служба МНС

infoprostir@gmail.com