Пенсіонерку обікрали квартиранти

Здаючи помешкання в орен­ду, власники квартир споді­ваються на чималі надходжен­ня до свого бюджету, а буває, що зазнають фінансових втрат та клопотів. У цьому на власно­му досвіді переконалися дві пенсіонерки з Тернополя.

Із заявою про крадіжку значної суми грошей до працівників Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ звернулася 80-річна жителька обласного центру. Ба­буся у розпачі розповіла, що з її помешкання зникли майже всі заощадження – тисяча доларів та сім тисяч гривень. У крадіжці жінка запідозрила чоловіка, якому здавала кімнату в своїй квартирі.

Правоохоронці взялися пере­віряти версію жінки. І справді, підозри тернополянки виявилися небезпідставними. Причетним до крадіжки виявився квартирант.

45-річний уродженець Теребовлянського району вже декіль­ка років мешкає в Тернополі. Останніх три винаймав кімнату в квартирі самотньої 80-річної тернополянки. Та постійного заробітку не мав. Звільнившись з остан­нього місця роботи, вирішив пої­хати працювати за кордон. От тільки грошей на дорогу у нього не було. Їх вирішив «позичити» у ста­ренької бабусі. За роки спільного сусідства уже запримітив, де гос­подиня ховає зекономлену пенсію. Тож одного дня забрав зі сховку усі заощадження жінки.

Пропажу пенсіонерка вияви­ла лише через декілька днів. За допомогою поспішила до право­охоронців.

Міліціонери швидко розшукали нечистого на руку кватиранта. Крадені гроші у нього вилучили. Чоловік дуже шкодує про свій вчинок. З його слів, гроші він планував згодом повернути старенькій.

Наразі розпочато криміналь­не провадження за статтею 185 (частина 1) Кримінального кодексу України.

Злодія у помешкання впустила ще одна тернополянка. Що­правда, втрат від липкорукого квартиранта зазнала не вона, а інший винаймач.

Чи то з фінансових міркувань, чи то розчулившись від розповіді 30-річного тернополянина про сварку з дружиною, жінка здала незнайомцю житло на три дні. Господиня одразу попередила, що кімнату доведеться ділити із ще одним чоловіком, та клієнта така умова не відлякала.

Протягом кількох діб чоловік ділив дах над головою із новим знайомим, а коли термін оренди збіг, прихопив із собою його май­но. Чужі телефон та ноутбук кра­дій здав у ломбард за тисячу гри­вень. Мабуть, сподівався, що все так і зійде з рук, та виявилося навпаки. Міліціонери затримали спритника.

infoprostir@gmail.com