Тернопільських заробітчан вже другий день не пропускають на кордоні додому!

Згідно із інформацією, яку «Інфопростору» розповіла тернопільська заробітчанка з Італії, вже другу добу автобуси з українськими громадянами не можуть подолати кордон на угорсько-українському прикордонному переході у Чопі. На дорозі утворилась страшенна пробка, і жодного автобуса не пускають додому.

За словами тернополянки, автобуси зупинили ще вчора, озброєні до зубів, прикордонники. Біля кожного транспортного засобу вони ходять з автоматами в руках і не випускають заробітчан на вулицю. Не зважаючи на таку спеку, українцям не дозволяють вийти на свіже повітря із душних автобусів, навіть сходити в туалет.

Прикордонники також заборонили жінці, хворій на діабет, вколоти дозу інсуліну, пояснюючи це тим, що вона могла прийняти наркотики. Заробітчанці стало настільки погано, що довелось викликати швидку.

Працівники прикордонної служби проводять обшуки в автобусах і вилучають у заробітчан макарони, солодощі та інші продукти, які, за їхніми словами, переважають лімітований обсяг. Коли заробітчан відпустять, щоб вони могли нарешті потрапити додому, їм ніхто не говорить.

Що ж, схоже, українська влада вирішила, що грошей, отриманих від оподаткування коштів, які надсилають додому заробітчани, їй буде замало, тож вирішила забрати собі все необхідне, так би мовити, не відходячи від каси – просто залізши у сумки українців.

 

 

 

 

 

 

infoprostir@gmail.com