«За Збручем»: від Ctrl + C до Ctrl + V, або Розмова з тернопільськими проваллями. Фотоаргументи

Тернопільські провалля, звертаюсь до вас: коли ви вже закінчитесь? Хоча, ні, якщо ви зникнете, що ж будуть робити журналісти «За Збручем»! Їхня новинна стрічка незворушно стирчатиме зліва в куточку, як малолітній хуліган, покараний за якусь провину.

Проте, дорогі провалля, може, на щастя, а, може, і ні ці беззубі карасики клавіатури (якось язик не повертається назвати їх «акулами пера») не розгубляться, навіть коли вас не стане. Можна ж іще зайти на сайти міських-обласних рад, скопіювати матеріали і придумати такі вбивчі заголовки, що ТСН зі своїми зґвалтуваннями і аваріями просто тихо куритиме в стороні.

Ви знаєте, любі провалля, а «За Збручем» таки непогано живеться у нашому «пАкращеному» місті. Бо якщо навіть інформації МНС-МВС стане недостатньо, є ж іще місцеві сайти, журналісти яких намагаються справді працювати, шукати цікаві теми, а не «заїжджені», ви вже пробачте мені, тернопільські провалля.

Тож коли на місцевому інтернет-просторі з’являється оригінальна (в сенсі – авторська) новина, у журналістів «За Збручем» настає справжнє свято – напружування звивин на сьогодні відміняється! А й справді, погодьтеся, натиснути Ctrl + C, а потім Ctrl + V не так вже й складно.

Щоб не бути пустослівними, наведемо свіжий приклад, так би мовити, майже із печі. О 14 годині наш сайт розмістив матеріал «Поки одні фонтани ремонтують, в інших – зберігають сміття», через дві години той самий матеріал, ДОСЛІВНО, з’явився на сайті «За Збручем» (Тернопільських молодят зустрічає фонтан зі… сміттям)без посилання на «Інфопростір».

Додамо, що ці «писаки» зазначили, що «свій» матеріал вони «позичили» в інтернет-мережі mywest. Хоча справжній автор цього повідомлення і справді взяв факти про ремонт фонтанів у «Топільче» у mywest, проте все інше у матеріалі «Поки одні фонтани ремонтують, в інших – зберігають сміття»  є оригінальним і ніде раніше не друкувалось. Те саме стосується і фото водограю «Щастя», автором якого є журналіст «Інфопростору».

Тож звертаємось до вас, журналісти «За Збручем»: пам’ятайте, змінити заголовок – ще не означає стати автором публікації. Сподіваємось, ви не настільки ліниві й нахабні, щоб продовжувати працювати в такому ж дусі і надалі.

P.S. Після опублікування нашого звернення інтернет-сайт “За Збручем” вказав “Інфопростір” як джерело вищевказаного матеріалу.
 

 

infoprostir@gmail.com