Секонд-хенди у Тернополі знову погрожують закрити

Ніяк не можу зрозуміти, чому нашій владі не дають спокою секонд-хенди. Вони то закривають їх, то не закривають, то знову – закривають, а потім вкотре передумують. Ну просто як із славнозвісним літнім часом, який ніяк не можуть скасувати-не скасувати, як із біометричними паспортами, які опрацьовують-доопрацьовують, як із усім іншим в нашій країні.

Складається враження, що поплічники Януковича тільки те і роблять, що сидять у своїх розкішних кабінетах, які подекуди більші за домівки простих тернополян, і придумують, як би то ще краще «пАкращити» життя українців. А це, погодьтеся, в них непогано виходить: за межею бідності вже живе 80% населення. І це лише за три роки їхнього кермування при владі! Очевидно, 80% – це ще не межа, подумали «на горі», і вирішили покращити цей «показник».

Так, днями наші «слуги» народу відправили на доопрацювання закон, яким хочуть заборонити діяльність секонд-хендів на території України. Цими погрозами українців залякують мало не щороку. Таке рішення у владних кабінетах пояснюють неналежним санітарним станом речей, завеликою кількістю імпорту – майже 2 кілограми речей на одного жителя України, та негативним іміджем України через такі цифри.

Проте власники секонд-хендів говорять, що речі з Європи цілком безпечні, всі вони двічі проходять санітарний контроль: в країні-експортері та в Україні. До того ж і якість цих речей набагато вища, аніж тих, що виробляються для України та продаються новими.

Ну і не забуваймо про ціни, адже це чи не найголовніша причина, через яку тернополяни йдуть у секонд-хонди. Погодьтеся, для жителів нашого міста, які отримують найменшу зарплату в країні, закриття секонд-хендів суттєво відіб’ється на сімейному бюджеті.

Багато моїх знайомих одягаються у таких магазинах, бо так, кажуть, є можливість непогано зекономити. Крім того, у секонд-хендах можна знайти багато ексклюзивних і брендових речей за доступними цінами, та ще й хорошої якості. Тому ніхто з моїх друзів не підтримує ініціативи щодо закриття таких «соціальних» магазинів, думаю, як і більшість тернополян.

То ж, якщо влада вирішила покращити імідж України, закривши секонд-хенди, то варто комусь їй все-таки сказати, що вона обрала не той шлях. Бо Європа майже уся ходить у секонд-хендівських речах і чомусь не соромиться цього. Там люди справді економлять і мають можливість це робити. У нас же чомусь вважають, що краще купувати для уряду лампочки по 2 тисячі гривень за штуку і малину по 500 гривень за кілограм, ніж дати можливість населенню купувати речі за доступними цінами.

 

 

infoprostir@gmail.com