На ЗНО з історії України списували найбільше

Про це йдеться у висновках Громадянської мережі ОПОРА за підсумками спостереження за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, що було проведене 19 і 20 червня.

«Це тестування – третє за кількістю учасників після математики та української мови і літератури – пройшло організовано, хоч і зі значною кількістю порушень з боку абітурієнтів. Саме тому, зафіксовано чи не найбільшу кількість випадків вилучення учасників із пунктів тестування», – зазначають спостерігачі.
За оперативними даними Українського центру оцінювання якості освіти завчасно роботу над тестами у зв’язку із виявленням фактів порушень порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання з історії України припинили 115 осіб.

Цей показник поступається лише кількості вилучень під час тестування з української мови та літератури, коли 125 абітурієнтів порушили правила проходження ЗНО та були позбавлені можливості продовжити роботу над тестом.

Під час тестування з хімії було зафіксовано 62 таких випадки, з іноземних мов – 66, з математики – 31, з географії – 66, з всесвітньої історії – 5.

Предмет Кількість осіб, які завчасно припинили роботу над тестом

Хімія

62

Українська мова і література

125

Іноземні мови

66

Російська мова

Математика

31

Географія

66

Всесвітня історія

5

Історія України

115

Спостерігачі повідомляють, що переважно учасники ЗНО втрачали право скласти тести через наявність у них мобільних телефонів, які були виявлені за допомогою металодетекторів під час технологічної перерви.
«Попри те, що на вході в кожну аудиторію персонал попереджає учасників тестування про те, що вони не можуть мати при собі засобів зв’язку, фото- та відеофіксуючої апаратури, навушників, друкованих чи письмових матеріалів, на жаль, порушення таки трапляються», – наголошують спостерігачі.
У Громадянській мережі також зазначають, що абітурієнти часто вилучаються з пунктів тестування через наявність у кишенях навушників, причому не підключених до телефону чи плеєра.
«Також, учасники тестування розраховують на можливість скористатися письмовими матеріалами та шпаргалками, тому заздалегідь залишають посібники у туалетах», – йдеться у висновках Громадянської мережі ОПОРА.

Нагадаємо, зовнішнє незалежне оцінювання у 2013 році розпочалося 3 червня та завершиться 27 червня. Майбутнім студентам ще залишилось здати тести з фізики, біології та світової літератури.

infoprostir@gmail.com