Тернопільських школярів не буде кому вчити?

Зважаючи на тенденцію, яка останнім часом вимальовується у сфері освіти, через декілька років тернопільських школярів та студентів не буде кому вчити.

Так, ми вже писали, що президент підписав Національний план дій на 2013 рік, який неминуче призведе до скорочень викладачів.

Та на цьому влада вирішила не зупинятись і «попіклувалась» про те, щоб вчити учнів не було кому і в середній школі. Так, нардеп від «Батьківщини», голова комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич заявляє, що Кабмін запропонував проект постанови, який передбачає істотне погіршення оплати праці в галузі освіти.      

За словами Гриневич, до неї звернулися представники профспілок працівників освіти щодо загроз, які несе проект постанови, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

У разі ухвалення документа в нинішній редакції працівники освіти щомісяця втрачатимуть кілька сотень гривень заробітку.

Зокрема, вчителі – від 294 до 361 грн. – через скасування надбавки за престижність педагогічної праці, а також 54-143 грн. – внаслідок скасування надбавки за педагогічні звання.

Тому ми не здивуємось, якщо на уроки до учнів будуть приходити лише вчителі-пенсіонери, бо на таку оплату навряд чи погодяться молоді люди, яким ще сім’ю годувати-піднімати. А з такими темпами усі вони найближчим часом перетнуть кордон у пошуках кращої долі.

Що ж, як бачите, наш любий прем’єр продовжує перевіряти українців на предмет «скігління». Очевидно, що, зважаючи на врізання і так мізерних заробітних плат, більшості вчителів таки доведеться взяти до рук лопати. Але, сподіваємось для того, щоб показати пану Азірову, хто в домі «госпідар».

infoprostir@gmail.com