Понад 5 тисяч жителів Кременця мають право на пільги

Видатки міського бюджету Кременця на соціальний захист населення та соціальне забезпечення склали 63.1 млн. гривень.

Протягом 2018 року прийнято 3619 заяв  на призначення та перерахунок різних видів допомоги та субсидій. Забезпечено вчасне нарахування та виплата усіх видів соціальної допомоги та житлових субсидій.

Станом на 01.01.2019 року на обліку в управлінні соціального захисту населення Кременецької міської ради перебуває 1665 одержувачів різних видів державних соціальних допомог. За 2018 рік  управлінням нараховано та виплачено допомог на суму 27,7 млн. гривень.

Із загальної чисельності, державну допомогу сім’ям з дітьми отримує 839 одержувачів, виплачено допомог на суму 11,9 млн. гривень.

Державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” отримує 205 сімей, в тому числі 81 багатодітна сім’я. У малозабезпечених сім’ях виховується 486 дітей, в тому числі у багатодітних сім’ях – 294 дитини. Виплачено допомог на суму 7,9 млн. гривень.

Державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” у місті одержує 275 осіб, виплачено допомог на суму 6,0 млн. гривень.

Тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину, або місце проживання їх не відоме відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 року №189 отримує 7 осіб, виплачено допомог на суму 60,6 тис. гривень.

Щомісячну грошову допомогу особам, які проживають разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02 серпня 2000 року №1192 отримує 29 осіб, виплачено допомог на суму 573,8 тис. гривень.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2004 № 558 “Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги”,  виплачено компенсацій 13 особам, на суму 38,5 тис. гривень.

Державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, в тому числі на догляд (крім державної соціальної допомоги на догляд особам, зазначеним у пунктах 1–3 частини першої статті 7 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю») отримує 58 осіб, виплачено допомог на суму 1,0 млн. гривень..

Відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України  від 26 липня 1996 р. N 832 „Про підвищення розміру державної допомоги окремим категоріям громадян” щомісячну компенсаційну виплату непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку отримує 227 осіб, виплачено допомог на суму 80,7 тис. гривень.

На обліку в управлінні перебуває 26 внутрішньо переміщених осіб, з них 10 сімей отримує щомісячну адресну допомогу на проживання. Виплачено допомоги на суму143,6 тис. гривень.

Тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату отримує 2 особи, виплачено допомоги на суму 10,1 тис. гривень.

Субсидії на житлово-комунальні послуги отримує 2511 домогосподарства. За 2018 рік нараховано субсидій на суму  32,5 млн. гривень.

Субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу отримує 197 домогосподарств. Протягом 2018 року нараховано субсидій на суму  643,9 тис. гривень.

Понад 5,1 тис. пільговиків різних категорій перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги. Станом на 01.01.2019 року  пільгами користувались 2433 пільговика та членів їх сімей, з них 748 осіб без урахування доходів (інваліди війни, учасники бойових дій, «чорнобильці» 1 та 2 категорій, ветерани військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ), 1685 чол. з урахуванням доходів.

За звітний період підприємствам, що обслуговують житло, та організаціям – надавачам комунальних послуг відшкодовано витрат за надані населенню пільги на загальну суму 1 млн. 8 тис. гривень.

Виконуються міські програми “Ветеран”, “Турбота” в рамках яких протягом  2018 року виплачено за рахунок коштів міського бюджету понад 380 тис. гривень.

Проведено виплату одноразової щорічної допомоги ветеранам ВВВ на загальну суму 464,00 тис. грн.

Надано послуги з професійної адаптації 1 учаснику антитерористичної операції.

Надано, за рахунок коштів місцевого бюджету, пільг при оплаті за житлово – комунальні послуги 7 реабілітованим  особам на загальну суму 11 тис. гривень.

З метою соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та сімей загиблих при виконанні службового обов’язку або померлих в період проходження військової служби під час проведення антитерористичної операції за рахунок коштів міського бюджету надано матеріальної допомоги на суму понад 16,0 тис. гривень.

Відшкодовано  грошової компенсації за пільгове забезпечення продуктами харчування 71 особам, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  на суму 170,4 тис. гривень.

Протягом 2018 року проведено 603 обстеження матеріально-побутових умов проживання сімей, які звернулися за призначенням державних соціальних допомог та субсидій, перевірено 403 пенсійних справи.

Проведено 26 засідань комісії з розгляду питань, пов’язаних із призначенням допомоги малозабезпеченим сім’ям, надання населенню субсидій та призначення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. На яких розглянуто 544 заяви громадян.

Для забезпечення роботи Кременецького територіального центру соціального обслуговування протягом 2018 року міською радою виділено фінансування в сумі 950 тис.грн.

На обліку в територіальному центрі перебуває  349 громадян похилого віку м. Кременець, з них обслуговується відділенням соціальної допомоги вдома 176 громадян. Обслуговування проводять 14 соціальних робітників. За  2018 рік було надано 36697 послуг: закупка продуктів  харчування, промислових товарів, ліків, приготування їжі, оформлення субсидій,  допомога на городі, косіння трави, порізка та коління дров та інше.

В  стаціонарних відділеннях сіл В. Бережці та Катеринівка перебуває 14 громадян м. Кременець, яким цілодобово надається медичне обслуговування, чотири разове харчування, цілодобовий догляд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com