В минулому році в Кременці проведено понад 50 спортивних змагань

На розвиток фізичної культури і спорту в 2018 році використано 2 861,6 тисяч гривень. Зокрема, на утримання дитячо-юнацької спортивної школи профінансовано кошти в сумі 2 508,8 тисяч гривень.

Упродовж року організовано та проведено більше 50 спортивних заходів (чемпіонати, кубки, турніри, спартакіади) з різних видів спорту (футбол, волейбол, бейсбол, лижний та санний спорт, кульова стрільба, теніс, шахи, спортивний туризм, регбі, армреслінг, кікбоксинг),  серед яких  Міжнародний турнір з футзалу. Також надано фінансову допомогу для участі спортсменів у Чемпіонатах України та світу. Зокрема маємо призерів чемпіонатів України з санного спорту та стрибків з трампліна, срібних та бронзових призерів чемпіонату світу з армреслінгу (Туреччина, м. Анталія) – 4 медалі, золотих та срібних призерів чемпіонату світу з кікбоксингу (Італія, м. Маріна-Ді-Карара) – 5 медалів.

Понад 10 спортивних заходів було проведено спільно з відділом у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту РДА.

В дитячо-юнацькій спортивній школі займаються 185 вихованців по 6 видах спорту.

З метою розвитку футболу в місті, виділено 200 тис. грн. для ГО НФК «Три валети – Кременець».

На заходи у сфері молодіжної політики було використано кошти в сумі 9,8 тис.грн. на проведення заходів:

–        конкурсна шоу-програма “Ми зможемо» до Дня Св’ятого Валентина;

–        регіональний турнір XVII  кубка Тернопільської області з інтелектуальних ігор «Унікум імені героя АТО Ореста Квача» в місті Збараж;

–        участь ГО «Пласт «Кременечини» у св’яткуванні Дня першої пластової присяги м.Підгайці;

–        участь в обласному молодіжному форумі «Здобутки. Проблеми. Преспективи» в місті Тернопіль за участь ГО «Молодь Кременечини»;

–        День Молоді в місті Кременець.

На обліку служби у справах дітей Кременецької міської ради перебуває 23 дитини із 13  сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах.
17 дітей, 14  з яких знаходяться в складних життєвих обставина,  влаштовано на навчання у Волинський ліцей імені Нестора Літописця з частковим утриманням учнів. 1 дитину, позбавлену батьківського піклування, переведено з Тернопільського  дитячого будинку на навчання в Тернопільську школу-інтернат для дітей шкільного віку.

Надано 250 консультацій громадянам міста  з питань соціально-правового захисту дітей.

Порушено питання про притягнення 9 дорослих  до адміністративної відповідальності згідно ст.184 КУпАП за неналежне виконання батьківських обов’язків.
За поданням служби  прийнято рішення Кременецьким райсудом  про позбавлення батьківства  1 громадянина за невиконання батьківських обов’язків.

Також на обліку перебуває 11 дітей-сиріт,  28 дітей, позбавлених батьківського піклування, 23 дитини з сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах.

Спільно  з   Кременецьким ВП ГУНП в Тернопільській області з метою попередження негативних проявів, покращення профілактичної правовиховної роботи,  виявлення дітей, які схильні до правопорушень, бродяжництва, жебракування, які проживають в сім’ях, де батьки неналежно виконують батьківські обов’язки, які залишились без батьківського піклування, проведено перевірки умов проживання дітей,  видано спільний наказ і проведено  державно-громадську операцію «Літо-2018».  В ході проведення операції  проведено 17 рейдів.   Обстежено 16 функціонально-неспроможних сімей, складено 17 адміністративних протоколів; попереджено  12 батьків про недопущення протиправних дій відносно дітей;  перевірено –  5 закладів торгівлі спиртними напоями і сигаретами, попереджено продавців щодо недопущення протиправних дій відносно неповнолітніх та про відповідальність щодо порушення вимог законодавства.

Перевірено умови проживання,  навчання, виховання, стану здоров’я 133 дітей в 91 сім’ї. В тому числі в сім’ях опікунів, піклувальників, дітей, які проживають в складних життєвих обставинах.

Проведено 145 профілактично-правових  бесід  з питань недопущення протиправних дій відносно дітей,  попередження насильства в сім’ї, профілактики шкідливих звичок.

У 2018 році своєчасно  виявлено 7 дітей та у встановленому порядку визначено їхній статус, 2 дітям змінено статус.

На обліку служби перебуває 8 усиновлених дітей, протягом року проводились обстеження, нагляд за умовами проживання, навчання, виховання дітей за місцем проживання.

Для забезпечення роботи Кременецького  районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом 2018 року Кременецькою міською радою надано фінансування в сумі 180 тис грн.

Протягом 2018 року фахівці із соціальної роботи надали соціальні послуги 3110 жителям  міста, провели обстеження та соціальне інспектування 278 сімей, в яких виховується 639 дітей. Із загального обсягу наданих таких соціальних  послуг на  місто припадає 42%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com