Комунальне господарство Кременця: куди вкладалися кошти в 2018 році

Житлово – комунальне господарство є однією з найважливіших сфер діяльності, від ефективності роботи якого залежить життєдіяльність міста Кременця.

Комунальними підприємствами міської ради постійно надаються послуги із забезпечення життєдіяльності населення, але їх фінансовий стан не в повній мірі забезпечує потреби їх розвитку.

Протягом 2018 року в місті здійснювали діяльність 3 комунальних підприємства: КП «Кременецьблагоустрій», КП «Кременецька оселя», КП «Міськводгосп».

Працівниками комунального підприємства «Кременецьблагоустрій» упродовж року було відремонтовано освітлення по місту. Для виконання робіт було закуплено: 20 опор (встановлено 12); 104 лампи ЛЕД; 120 запобіжників; 76 прожекторів ЛЕД; 90 патронів – перехідників; 92 світильників ЛЕД 50 Вт;   провід СІП 3620 метрів. Загальна сума використаних коштів склала 666,3 тис. грн., в т.ч. оплата за освітлення міста.

Також було проведено озеленення нашого міста, а саме,  було висаджено  яблуні, троянди, ялівець козацький,  туї,  самшит, бересклет.  Проведено роботи по очистці русла Потоку Ірва на суму 24,6 тис.грн.

Протягом року  систематично проводилось підстригання кущів живоплоту, також весною формувались крони дикоростучих дерев. Працівниками вирощено та висаджено квіти на клумбах міста площею 726м2,  які прикрашали та милували очі наших кременчан .

Чи не найболючішим питанням за звітний період являється ремонт та утримання міської мережі доріг та тротуарів. Проводився частковий ремонт доріг з підсипанням відсіву в кількості 960 тон  по вулицях  Переліски, Сичівка, Акімова, Вокзальній, О. Лятуринської, Ольжича, Замковій, Липовиця. Проведено поточний ремонт по вул. Л.Визволителів на суму 199,4 тис. грн.

Ямковий ремонт проведений по вулицях Вишнівецька, Шеченка та Дубенська на суму 100,3 тис.грн.

Проводилося грейдерування доріг по м.Кременець на суму 13,8 тис.грн.

Для утримання доріг в належному стані в зимовий період  закуплено 20 тонн солі та 240 тонн піску.

Закуплено  урни для сміття в кількості 11 штук  на суму 10,9 тис.грн. Виконувалися роботи  по  фарбуванню  розмітки доріг в кількості 15 пішохідних переходів. Придбано фарбу для розмітки  пішохідних переходів на суму 12,3 тис.грн. Працівниками було зроблено клумбу біля  РАКСУ. Протягом  року було закуплено дорожні знаки в кількості  53 штук на суму 39,6 тис.грн.

Загальна сума витрат по ремонту та утримання доріг становить – 899,9 тис. грн.

Придбано трактор МТЗ-82 на суму 553,5 тис.грн., ківш щелепний на суму 35 тис.грн., причіп до трактора МТЗ 82 на суму 180 тис.грн. Сума на придбання основних засобів становить 774,5тис.грн.

Існує багато проблем, які вирішувати на даний час надзвичайно складно працівникам КП «Кременецьблагоустрій» і доводиться залучати сторонн іх спеціалістів для співпраці. Так в цьому році було продовжено розчистку  кладовища Туницьке.

Протягом року комунальному підприємству «Міськводгосп»  з міського бюджету виділено 948,5 тис. грн., з яких 380,0 тис. грн. на поточні видатки та 548,5 тис. грн. на капітальні видатки. Зокрема, за рахунок поточних видатків профінансовано 60,6 тис. грн. наданих послуг із очистки каналізаційних мереж, 149,7 тис. грн. орендної плати, 66,2 тис. грн. електроенергії, 34,5 тис. грн. газопостачання, а також закуплено матеріалів на 89,0 тис. грн. (люки, труби та ін.). За рахунок капітальних видатків закуплено основних засобів на загальну суму 320,0 тис. грн. (зокрема, насоси та перетворювачі частот), а також проведено капітальний ремонт водопровідної мережі по вул. Б. Харчука на 224,6 тис. грн.

Протягом 2018 року відпущено питної води споживачам 388,4 м.куб., в т.ч. для населення 299,7 м. куб., прийнято стічних вод 251,2 м. куб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com