Який стан промислового розвитку та сфери послуг в Кременці?

Моніторинг промислового розвитку міста здійснюється згідно переліку базових підприємств, який визначений Головним управлінням статистики в Тернопільській області та залишається незмінним для можливості проведення щорічних порівнянь. Промислова база міста складається з 3 економічно-активних підприємств, а саме:  ТзОВ «Фабрика «Ватин», ТОВ «Укркрейда» та КП «Міськводгосп». Дані підприємства не є великими бюджетоутворюючими підприємствами.

За статистичними даними за  2018 рік підприємствами міста Кременець реалізовано промислової продукції  на суму 13063 тис. грн., що становить 110,4%  в порівнянні до 2017 року. На 1 особу реалізація промислової продукції склала 618,1 грн.

Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника за 2018 рік склала 5957 гривень.

Сфера роздрібної торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування населення є важливою складовою внутрішнього ринку і відіграє значну роль у забезпеченні потреб міста у товарах і послугах. За 2018 рік обсяг роздрібного товарообороту по місту склав 162,3 млн.грн. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальний обсяг роздрібного товарообороту збільшився на 119%.

Мережа об’єктів торгівлі складає  215 одиниць,  із них: 58 продовольчих  (в т.ч. 6 супермаркетів) та 130 непродовольчих (в т. ч. 3 супермаркети); 135 об’єктів   по  наданню  побутових послуг населенню та 37 закладів ресторанного господарства.

Також у місті працює 4 змішаних ринки, загальна торговельна площа яких становить близько 6278,5 м. кв., на яких облаштовано 239 торгових місць, у тому числі 141 торгових  місць  для  реалізації  сільськогосподарської  продукції.

В місті здійснюють діяльність понад 800 суб’єктів господарювання. Протягом 2018 року зареєстровано 29 юридичних  та 277 фізичних осіб підприємців, скасували реєстрацію 248 фізичних осіб.

З метою дотримання суб’єктами господарювання правил та норм чинного законодавства у сфері торгівлі, послуг, ресторанного та готельного господарства, для забезпечення повноцінного наповнення міського бюджету в інтересах громади, Кременецькою міською радою було створено робочу групу у складі спеціалістів з різних напрямків роботи та інспектора з праці.  До роботи в групу задіяно спеціалістів Кременецького об’єднаного управління Пенсійного фонду України, Кременецької об’єднаної Державної податкової інспекції, Кременецького районного центру зайнятості. Протягом року проведено 294 обстежень суб’єктів господарювання, виявлено 315 найманих працівників, з них – 78 трудових договорів було укладено в період з 01.04.2018р. по 31.12.2018р., які зареєстровано в ДФС, це 52260 грн. нових надходжень щомісячно.

При виявлені порушень у суб’єктів господарювання з роботодавцями проведено роз’яснювальні бесіди, проінформовано їх та працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю та запропоновано працювати в правовому полі.  При повторному відвідувані інспектором праці, в кількості 58 відвідувань, дані недоліки було усунуто.

Через центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) надаються 131 адміністративних послуг, серед них 53, що надаються територіальними органами центральних органів виконавчої влади та 75 – структурними підрозділами  Кременецької міської ради.

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» Центром надання адміністративних послуг у м. Кременець були  розроблені та виготовлені інформаційні стенди із зразками відповідних документів у місцях прийому суб’єктів звернень.

Суб’єктів звернення про результат адміністративної послуги адміністратори повідомляють телефоном.

На офіційному сайті Кременецької міської ради функціонує сторінка ЦНАП, яка знайомить громадян міста з роботою відділу та  допомагає швидко знайти інформацію про адміністративні послуги.

Також запроваджено консультування суб’єктів звернення щодо отримання адміністративних послуг.

На даний час у відкритому доступі знаходяться реєстри державної реєстрації прав на нерухоме майно та державної реєстрації бізнесу.

Протягом  2018 року  Центром надання адміністративних послуг міста було надано 10766 послуг.

Протягом звітного періоду проводилась робота щодо підвищення іміджу міста та сприяння залученню інвестицій з альтернативних джерел,  в тому числі за допомогою розробки проектів та отримано  кошти з державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій:

–  4 899, 1 тис. грн.  – Реконструкція міських очисних споруд (ІІ пусковий комплекс, коригування зі зміною технології). Кошти в 2018 році не використані, дозвіл на початок робіт отримано в грудні 2018 року, дані кошти будуть використані в 2019 році;

–  239, 698 тис. грн.  –  капітальний ремонт ділянки пішохідної зони між вул. Шевченка  – вул. Базарна в районі міської ради. Даний проект реалізовано за кошти міського бюджету, тому подано клопотання про зміну об’єкту, а саме «Капітальний ремонт частини тротуару по вул.Дубенська. Кошти будуть використані в 2019 році.

– 100, 00 тис. грн – додаткові кошти на капітальні видатки по благоустрою міста та закладах освіти. В 2018 році використано 86 тис.грн, придбано мотокоси КП «Кременецьблагоустрій» та підручники для учнів загальноосвітніх шкіл.

Крім того на Капітальний ремонт будівлі Кременецького ДНЗ №2 «Золотий ключик» з утепленням фасадів на вул. С.Петлюри,30  м.Кременець в 2017 році  виділено субвенцією в сумі 1259,26 тис.грн., використано 1082,529 тис.грн – на утеплення частини фасадів закладу мінеральними плитами товщиною 10мм та 27063 грн. технагляд. В 2018році використано 142,634 тис.грн.  на опорядження фасадів декоративним розчином “церезіт”, пофарбування фасадів, утеплення фундаменту та встановлення підвіконних відливів та 2753 грн. технагляд. Залишок коштів 4281 грн. повернуто до державного бюджету.

На участь в конкурсі Державного фонду регіонального розвитку подано два проекти, а саме: Капітальний ремонт Кременецької ЗОШ І-ІІІ ступеня №3 у м.Кременець по вул.Замкова,41 (заміна вікон та утеплення фасадів) на суму 5490,3 тис.грн. та реконструкція спортивних майданчиків із штучним покриттям в навчально-виховному комплексі «Кременецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5 – дошкільний навчальний заклад» по вул.107 Кременецької дивізії,4 м.Кременець Тернопільської області на суму 5490,3 тис.грн.

Протягом 2018 року будівельними підприємствами міста виконано робіт на суму 17635 млн. грн., що  на 2913 млн.грн. або 86 % менше у порівнянні до 2017 року. Протягом 2018 року в економіку міста залучено 38532 тис. гривень капітальних інвестицій, в тому числі:

– продовжується робота щодо капітального ремонту Школи мистецтв ім. М.Вериківського (ПП Герасимович В.О.);

– завершено будівництво будівлі громадського призначення з реконструкцією існуючих офісних приміщень в м. Кременець вул. Шевченка, 1, вул. Б. Харчука, 2-а (ПП Чуба В.В.);

– проведено  реконструкція магазину непродовольчих та продовольчих груп товарів з добудовою за адресою вул. С.Петлюри, м. Кременець (ПП Тарківська Р.П.);

– завершено реконструкцію частини житлового будинку під торгово-офісні приміщення та частини господарської будівлі під СТО автомобілів по
вул. Дубенська, 54 ( ПП Нетеча А.Ф. );

– продовжується робота по реконструкції нежитлової будівлі під парафіяльний будинок Римо-Католицької парафії костела Св.Станіслава м.Кременець Львівської Архідіецезії за адресою: вул. У. Самчука, 1 м. Кременець, Тернопільська області.

– проведено ремонт підпірної стіни по вул.Дубенська                                  (ФОП Герасимович В.О.).

Протягом року проводилась робота по розробленню та затвердженню нового генерального плану міста Кременець. Проводяться роботи стосовно заключення договору на «Реконструкцію міських очисних споруд (ІІ пусковий комплекс) та завершення проведення процедури закупівлі робіт по цьому об’єкту.

Розпочато розробку проекту капітального ремонту вул.Б.Харчука та вул.Чорновола, капітального ремонту тротуару по вул.Дубенська. Проведено громадські слухання стосовно питання реконструкції Меморіалу Слави у м.Кременець. Розроблено та затверджено проектно-кошторисну документацію «Благоустрій площі «майдан Волі».

Розроблено та затверджено Стратегію розміщення і розвитку зовнішньої реклами, інформаційних стендів, меморіальних дощок та вивісок в місті Кременець та Порядок розміщення зовнішньої реклами на території м.Кременець.

Розроблено Порядок виявлення, обліку та зберігання безхазяйного майна та відумерлої спадщини, прийняття  цього майна до комунальної власності міста та подальшого розпорядження ним.

Розроблена містобудівна документація для будівництва індивідуальних житлових будинків по вулицях Ляшуки – 5 ділянок, О.Платонової – 20 ділянок.

Розробляється документація для ведення особистого селянського господарства  по вулицях Осовиця – 3,0 га, Сичівка – 8,0 га, для будівництва індивідуальних житлових будинків по вулицях Осовиця – 4,0 га, Ляшуки – 0,6 га, Сичівка – 7,0 га.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com