“Горє от ума”: навіщо тернополяни «подарували» Шевченку плащ? Фото

Щодня дивуємось невичерпному оптимізмові та безмежності фантазії тернополян. Вони і труси можуть одягнути на світлофор, і взуття розвішати на електропроводах і … Тараса Шевченка “приодіти”.  

Як писали тернопільські сайти, вчора біля драмтеатру на місцевих жителів «дивився» не відомий український Кобзар, а ну просто-таки римський імператор – із накидкою та вінком на голові.

У соцмережах тернополяни активно обговорювали «нетрадиційний» вигляд пам’ятника Шевченку. Комусь така ідея припала до душі, інші ж навпаки – обурювались.

А нам же хочеться сказати, що оптимізм і багата фантазія – це добре, але в міру. Бо що ініціатори хотіли показати таким «витвором» мистецтва? Що тернополяни – сучасні люди, які долають стереотипи і не бояться виходити за рамки? Що слід неординарно дивитися на світ і не лякатись змін?

Все це – добре. Але якщо таким чином вони виконують заповіт Шеченка: «Не забудьте пом’янути незлим тихим словом», то це вже – перебір.

Давайте не будемо опускатися до примітивізму, одягаючи пам’ятники ключових українських постатей, як опудала на городі, а краще прикрашатимемо свої душі добрими справами і привітним словом: піднявши сміття з-під ніг, поступившись місцем у маршрутці, вибачившись за провину і просто посміхнувшись перехожому. Від цього користі, погодьтеся, буде набагато більше…

 
  

Фото За Збручем

infoprostir@gmail.com