Суд зобов’язав головного комунальника міста Тернополя сплатити понад 13 тисяч гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд виніс постанову про притягнення начальника Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Олега Соколовського до адміністративної відповідальності.

Так, 15 лютого 2019 року суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Гуменний П.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тернополі матеріали, які надійшли від Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області про притягнення до адміністративної відповідальності.

Олег Соколовський, будучи посадовою особою – начальником Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради, допустив порушення щодо здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг без застосування визначених законодавством процедур закупівлі.

Зокрема, в травні та серпні 2018 року здійснено закупівлю робіт на капітальний ремонт прибудинкової території за адресою вул. Симоненка, 1 в м. Тернополі (під’їздів 3, 4, 5, 6) на суму 997 888,00 грн. (кошторисна вартість робіт 1 609 227,00 грн.) та на капітальний ремонт асфальтобетонного покриття прибудинкової території за адресою вул. Тарнавського, 22 в м. Тернополі на суму 496 634,00 грн. (кошторисна вартість робіт 1 643 303,00 грн.), шляхом укладення договорів від 24 травня 2018 з фізичною особою – підприємцем та від 3 серпня 2018 року з ТОВ «Авакс Проф». Вказані договори укладенні без врахування того, що при визначенні очікуваної вартості предмета закупівлі робіт, замовники керуються даними кошторису (кошторисного розрахунку) на весь об’єкт будівництва. Вищевказані договори підписані Олегом Соколовським, що є порушенням ч. 7 ст. 2, ч. 3 ст. 36 Закону України «Про публічні закупівлі».

Олег Соколовський пробував довести свою правоту, вважаючи, що рішення про не здійснення закупівель без застосування визначених законодавством процедур за договорами від 24 травня 2018 року та від 3 серпня 2018 року приймались тендерним комітетом, а не ним особисто. У зв’язку із наведеним, він не може нести відповідальності за колективне рішення.

Окрім того, у зведеному кошторисному розрахунку на «Капітальний ремонт асфальтобетонного покриття прибудинкової території за адресою вул. Тарнавського, 22 в м. Тернополі» зазначено, що у 2018 році залишилось виконати робіт на 961022,00 грн., а у зведеному кошторисному розрахунку «Капітальний ремонт прибудинкової території за адресою вул. Симоненка, 1 в м. Тернополі (під’їздів 3, 4, 5, 6)» до виконання у 2018 році – 1119906,00 грн. З огляду на те, що частина робіт була виконана, а вартість робіт, котрі залишилось виконати не підпадають під дію абз. 2 ч.1 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі», оголошувати тендер на вже виконані в 2017 році роботи було абсурдно. У зв’язку із наведеним Олег СоколовськийОлег Сокл не вбачає в своїх діях складу адміністративного правопорушення.

Все ж таки, суд прийняв рішення визнати Олега Соколовського винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.164-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в дохід держави в розмірі 13 600 (тринадцять тисяч шістсот) гривень.

Також, з Олега Соколовського стягнуто на користь держави судовий збір в розмірі 384 (триста вісімдесят чотири) гривні 20 (двадцять) копійок.

Чи буде оскаржувати таке рішення начальник Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com