За таксування без ліцензії тернополянин заплатить 17 тисяч гривень

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Герчаківська О.Я., розглянувши матеріали, які надійшли від Управління Укртрансбезпеки у Тернопільській області прийняла рішення притягнути до адміінстративної відповідальності водія, який надавав послуги перевезення на таксі без ліцензії. Винному доведеться сплатити штрав в розмірі 17 тисяч гривень.

Судом встановлено, що 29 листопада 2018 року о 15 год. 20 хв. чоловік в м. Тернополі по вул. Текстильній транспортним засобом марки «ЗАЗ LANOS» (облаштований як таксі, встановлений ліхтар таксі), надавав послуги з перевезення пасажирів на таксі без державної реєстрації, як суб’єкта господарювання, без оформлення ліцензії на проведення даного виду господарської діяльності, чим порушив п. 24 ст. 7 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» та вчинив адміністративне правопорушення за ознаками частини 1 статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Таке рішення судами приймається не завжди, оскільки часто служителі феміди вважають, що контролюючим органами слід зафіксувати саме факт перевезення пасажирів, а не обладнання машини як таксі. Також,незаконною таку діяльність можна вважати в разі її систематичності, тобто, фіксації порушення однією і тією ж особою хоча б двічі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com