Суд притягнув чиновника Тернопільської міської ради до відповідальності за порушення, пов’язане з корупцією

Начальник Управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради Юрій Дейнека вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією. Відповідний протокол складено в Управлінні захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції.

Із змісту протоколу №0900211 складеного 14.11.2018 року вбачається, що Дейнека Юрій Петрович перебуваючи з 10.02.2012 року на посаді начальника управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради, будучи згідно п.п. «в» п.1 ч.1 ст.3 Закону України «Про запобігання корупції», суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, в порушення вимог ч.2 ст.52 Закону, в установлений законом термін, без поважних причин, несвоєчасно повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані, чим вчинив правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч.2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Судом встановлено, що Дейнека Юрій Петрович відповідно до договору купівлі продажу №470 від 25.04.2017року, посвідченого приватним нотаріусом Тернопільської районної нотаріального округу, набув земельну ділянку для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), що знаходиться в с.Байківці, Тернопільського району, Тернопільської області, загальною вартістю 86929 грн.

Таким чином 25.04.2017року Дейнека Юрій Петрович відповідно до інформації Державного реєстру речових прав на нерухоме майно набув у власність земельну ділянку у с.Байківці, Тернопільського району Тернопільської області загальною площею 958 м.кв., вартість якої на момент придбання та останньої оцінки становила 86929 грн., що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 01.01.2017року.

Таким чином, Тернопільський міськрайонний суд визнав Дейнеку Юрія Петровича винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com