В Бучацькому районі засудили молодика за ухиляння від призову

Бучацький районний суд виніс вирок жителю того ж району за умисне ухиляння від призову на військову службу.

Згідно обвинувального акту житель Бучацького району вчинив кримінальне правопорушення за таких обставин.

       Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» він відноситься до призовників, а тому є суб’єктом чергового призову на строкову військову службу, який проходив у 2018 році, згідно Указу Президента України від 15 лютого 2018 року №33/2018 «Про строки проведення чергових  призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2018 році».

       16 жовтня 2018 року медичною комісією житель Бучацького району визнаний придатним для служби в Збройних силах України. 16 жовтня 2018 року його було належним чином вручено повістку про явку 30 жовтня 2018 року до Бучацького РВК, який розташований по вул.Просвіти,25 в м.Бучач Тернопільської області, для відправлення на збірний пункт в м. Тернопіль та подальшого проходження строкової військової служби в Збройних силах України. Незважаючи на свою обізнаність в обов’язку громадянина України проходити службу в лавах ЗСУ, чоловік діючи умисно, протиправно, з метою ухилення від призову на строкову військову службу, не маючи права на відстрочку та звільнення від призову на строкову військову службу, передбаченого ст.ст.17,18 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», в порушення вимог ст.ст.1,2,15 вказаного Закону та ст.65 Конституції України, свідомо не прибув 30 жовтня 2018 року у Бучацький районний військовий комісаріат для проходження військової служби у Збройних силах України, тим самим ухилився від призову на строкову військову службу.

       Такі умисні дії підозрюваного органом досудового розслідування кваліфіковано за ст.335 КК України, як ухилення від призову на строкову військову службу.

       03 січня 2019 року згідно вимог ст.472 КПК України укладено угоду про визнання винуватості між прокурором Бучацького відділу Теребовлянської місцевої прокуратури Шимоновичем Ю.І., якому на підставі ст.37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні №12018210060000327, з одного боку, та підозрюваним   у   цьому провадженні і його захисником Сверлик О.В., з іншого боку, згідно якої вони дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій підозрюваного за ст.335 КК України, істотних для даного кримінального правопорушення обставин та остаточного покарання у виді обмеження волі на строк один рік, зі звільненням його від відбування покарання з випробуванням протягом іспитового строку тривалістю один рік та покладенням на нього обов’язків, передбачених п.п.1,2 ч.1 ст.76 КК України, яке повинен понести чоловік.

       Угодою  передбачено  наслідки  її укладення  та  затвердження, встановлені ст.473 КПК України, а також наслідки її невиконання, встановлені ст.476 КПК України.

       Вислухавши учасників кримінального провадження, розглядаючи питання про затвердження угоди про визнання винуватості, суд вважає, що угода підлягає до затвердження з наступних підстав.

       Судом встановлено, що житель Бучацького району обгрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.335 КК України, яке відповідно до вимог ст.12 КК України є кримінальним правопорушенням невеликої тяжкості, внаслідок якого шкода завдана лише державним і суспільним інтересам.

Таким чином, суд визнав молодика винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.335 КК України, і призначив йому узгоджене сторонами  кримінального  провадження покарання у виді обмеження волі на строк один рік.

       Згідно ст.75 КК України суд вирішив звільнити чоловіка від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю один рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com