Чоловіка, який на смерть збив велосипедистку в Борщівському районі, засудили до умовного терміну

Борщівський районний суд виніс вирок відносно чоловіка, який в листопаді минулого року на смерть збив велосипедистку.

Уродженець с.Базар Чортківського району Тернопільської області 13листопада 2018 року біля 12.30 год. керуючи технічно-справним автомобілем марки «MERCEDES-Benz 310 Sprinter» р.н. та рухаючись без пасажирів, з вантажем вагою 300 кг, автодорогою Т-20-01 сполученням «Бучач – Чортків – Скала-Подільська», в с. Лосяч Борщівського району Тернопільської області у напрямку від м. Чортків в бік смт. Скала-Подільська Борщівського району, проїжджаючи 63 км + 200 м вказаної автодороги, в порушення вимог п. 2.3. (б,д) ПДР України, не був достатньо уважним та не стежив належно за дорожньою обстановкою, щоб в разі її зміни своєчасно відреагувати та не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху, завдавати шкоди життю та здоров’ю громадян, маючи об’єктивну можливість завчасно виявити велосипедиста, яка рухалася прямолінійно на відстані 0,6 м., до правого краю дороги в попутному напрямку із автомобілем «MERCEDES-Benz310Sprinter»р.н., в порушення вимог п. 12.3. ПДР України не вжив своєчасно заходів до зменшення швидкості руху керованого ним транспортного засобу аж до його повної зупини, а продовжував рух та вчинив наїзд передньою правою боковою частиною транспортного засобу на потерпілу, яка рухалася вказаною ділянкою дороги на велосипеді марки «Мента» у напрямку від м. Чортків в бік смт. Скала-Подільська Борщівського району.

Внаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди велосипедист отримала тілесні ушкодження, а саме: закриту черепно-мозкову травму з переломами кісток основи та склепіння черепа, крововиливи під тверду та м’яку мозкові оболонки та речовину головного мозку,синець правого коліна,від яких в цей же день під час госпіталізації до Борщівської ЦКРЛ померла.

В судовому засіданні чоловік вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю.

Відтак, суд, оцінивши докази, прийняв рішення визнати чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України і призначити покарання 4 (чотири) роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 (два) роки.

На підставі ст.75 КК України засудженого звільнено від відбування основного покарання з випробуванням визначивши іспитовий строк  2 (два) роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com