Військовослужбовець тернопільської бригади більше 8 місяців не з’являвся на службу

Тернопільський міськрайонний суд 6 лютого 2019 року виніс вирок військовослужбовцю, який більше 8 місяців не повертався на службу із відпустки.

Уродженець с.Радянське Деражнянського району Хмельницької області, українець, громадянин України, неодружений, військовослужбовець номера обслуги 4 гармати 2 гарматної артилерійської батареї 1 гаубичного артилерійського дивізіону військової частини А3215 (м.Тернопіль, вул. Дубовецька,1) будучи військовослужбовцем, всупереч вимог ст. ст. 9, 11, 16, 49, 127, 128 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України та ст. ст. 1-4 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, в умовах особливого періоду, вчасно з відпустки на службу до військової частини польова пошта А3215, яка розташована у м. Тернопіль по вул. Дубовецька, 1, без поважних причин о 8 годині 30 хвилин 7 травня 2018 року не з’явився та, проводячи службовий час на власний розсуд, тимчасово ухилявся від військової служби до 9 години 00 хвилин 21 січня 2019 року, чим вчинив нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, вчинене особами, зазначеними в частинах першій або другій цієї статті, тобто злочин, передбачений ч. 4 ст. 407 КК України, (в редакції Закону України № 194-VІІІ від 12.02.2015).

Обвинувачений, визнавши свою винність у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.407 КК України (в редакції Закону №194 – VIII від 12.02.2015 року), за обставин, викладених у обвинувальному акті, повністю погодився зі всіма зібраними в процесі досудового розслідування доказами, що її підтверджують, відмовився від їх дослідження під час судового розгляду.

При призначенні покарання суд відповідно до вимог ст.65-67 КК України враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, конкретні обставини справи, особу винного, який притягується до кримінальної відповідальності вперше, пом’якшуючі покарання обставини, до яких суд відносить визнання вини та щире каяття, його участь в АТО, а тому вважає, що йому слід призначити покарання в межах санкції статті обвинувачення у вигляді позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання із встановленням іспитового строку.

Таким чином, суд визнав військовослужбовця винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.407 КК України (в редакції Закону №194 – VIII від 12.02.2015 року) та призначив йому за даним кримінальним правопорушенням покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України його звільнено від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на 1 (один) рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com