Мати чотирьох дітей вкрала в магазині продукти, які придбала інша жінка

11 лютого 2019 року Монастириський районний суду виніс вирок в кримінальній справі за обвинуваченням матері чотирьох дітей в крадіжці продуктів.

04.01.2019 року близько 11 год. 39 хв., уродженка Великі Бірки Тернопільського району Тернопільської області, на вихованні якої перебуває четверо неповнолітніх дітей, з метою здійснення покупки продуктів харчування, зайшла в приміщення магазину ТД «Європа плюс», що в м.Монастириська по вул.Шевченка 17. Зайшовши в приміщення жінка побачила, що не знайома їй на вказаний момент особа зайшла перед нею в приміщення магазину тримаючи в руках поліетиленовий пакет, який був ідентичний пакету з яким зайшла крадійка. В подальшому, незнайома жінка поклала свій поліетиленовий пакет на полицю для зберігання речей клієнтів магазину та зайшла поміж торгових рядів.

В той час багатодітна мати вирішила скористатись тим, що за її діями ніхто не спостерігає, таємно викрасти з полиці для зберігання речей клієнтів магазину поліетиленовий пакет із вмістом, залишений на зберігання незнайомка.

Реалізуючи свій злочинний умисел на протиправне заволодіння чужим майном та доводячи його до логічного завершення, усвідомлюючи протиправність своїх дій, жінка діючи умисно, бажаючи заволодіти неналежним їй майном та в подальшому використати його для власних потреб, тобто переслідуючи корисливі мотиви і мету, 04.01.2019 року близько 11 год. 40 хв. перебуваючи біля полиць для зберігання речей клієнтів магазину ТД «Європа плюс», що в м.Монастириська по вул.Шевченка 17, переконавшись, що за її діями ніхто не спостерігає та її дії не будуть помічені, тобто діючи таємно, поклала на полицю для зберігання речей клієнтів магазину, поблизу пакету іншої жінки, свій ідентичний поліетиленовий пакет та через деякий час, забрала із вказаної полиці свій пакет та пакет незнайомки, в якому знаходились одна упаковка грінок торгової марки «Галицькі традиції вагою 140 грам, одна упаковка маку торгової марки «Рідний лан» вагою 140 грам, одна упаковка кокосової стружки торгової марки «Рідний лан» вагою 100 грам, одна жерстяна банка із незбираним згущеним молоком з цукру 8.5% вагою 380 грам, дві жерстяні банки кукурудзи торгової марки «Бабусин продукт» вагою по 340 грам кожна, одне упакування сиру «Російський» 50% вагою 430 грам, дві упаковки печива «Марія» торгової марки «Ярич» вагою 160 грам кожна, одна упаковка вафельних листів «Домашні» торгової марки «ГалПек» вагою 170 грам, одна упаковка йогурту «Для малят» торгової марки «Простоквашино» 2,5% жирності, одна упаковка смакової приправи «Грибна» торгової марки «Мівіна» вагою 80 грам, одна упаковка смакової приправи «Куряча» торгової марки «Мівіна» 80 грам, одна упаковка арахісу торгової марки «Рідний лан» вагою 150 грам, одна упаковка майонезу «Провансаль» торгової марки «Щедро» вагою 350 грам, дві упаковки желе зі смаком вишні торгової марки «Мрія» вагою по 90 грам кожна, одна упаковка приправи «До риби» торгової марки «Чемпіон» вагою 30 грам, дві упаковки шліфованого довго зернистого рису торгової марки «Хатинка» вагою по 1000 грам кожна та вийшла з приміщення магазину, тим самим отримавши можливість розпорядитися викраденим на власний розсуд, чим завдала збитків незнайомці на загальну суму 306 грн. 91 коп.

Такі дії багатодітної матері органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 1 ст. 185 КК України – таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

11.02.2019 року між потерпілою з одного боку та обвинуваченою з іншого боку на підставі ст.ст. 468, 469, 471 КПК України укладена угода про примирення.

Згідно вказаної угоди обвинувачена беззастережно визнала свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, в обсязі обвинувачення. Також, вказаною угодою сторони погодили покарання у виді 50 (п’ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян штрафу, що складає 850 грн.

Крім того, обвинувачена в угоді зобов’язалася вибачитися перед потерпілою протягом одного місяця після затвердження даної угоди судом.

Таким чином суд визнав жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України та призначити їй узгоджене сторонами угоди про примирення від 11 лютого 2019 року покарання у виді 50 (п’ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян штрафу, що складає 850 (вісімсот п’ятдесят) грн. 00 коп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com