Тернопільські водії збідніють на 20 літрів бензину

Українська ДАІ готує для тернопільських водіїв нові штрафи: цього разу – за розмови по телефону за кермом.

У Міністерстві внутрішніх справ вже похвалилися, що після того, як в Україні запрацює автоматична фотовідеофіксація, працівники ДАІ будуть мати незаперечні докази того, що водій порушує правила дорожнього руху.

Тож, якщо якийсь балакун «попадеться» на фото чи відео за «грішною» справою, то йому доведеться попрощатися із  255-340, кровно заробленими, гривнями (а це в перекладі на «термінологію» водіїв – 20-30 літрів бензину).

Цікаво, як переживають цю новину водії тернопільських маршруток? Ми ж то добре знаємо, що, окрім покурити за кермом, вони ой як полюбляють потеревенити по телефону. Хоча, це не тільки їхня улюблена забава, а й практично усіх водіїв.

Можна тільки уявити, скільки таких порушень фіксуватиме незабаром українська ДАІ. Проте, думаємо, «стражі на  дорогах” саме зараз зайняті підрахунками того, скільки «вибачень» вже у найближчий час вони прийматимуть від недобросовісних водіїв.

Але хочеться вірити, що нові штрафи за розмови по телефону зменшать кількість ДТП, а не наповнять кишені і так необділених «даішників».

infoprostir@gmail.com