В Зборові до війська відправили перших юнаків

З 1 квітня в Україні стартував весняний призов в армію, який триватиме до 30 червня. Згідно із Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», кожен українець призовного віку, який іще не служив в армії, упродовж десяти днів після оголошення про черговий призов має добровільно прийти до військкомату.

На жаль, сьогодні загальне враження про службу в Українській армії не є позитивним. У більшості виникають питання – «чому я (мій син) повинен служити Батьківщині?»… «служити мають інші, а не я і не члени моєї родини»…
Захищати Батьківщину, свою землю, свою домівку – це справа честі та гідності мужніх людей, дійсних патріотів своєї країни. Саме такі слова можна сказати про юнаків, які добровільно прибули до Зборівського районного військового комісаріату на перше засідання районної призовної комісії, щоб виконати свій військовий обов’язок перед державою. Їхні матері можуть пишатися своїми синами а також бути прикладом тим сім’ям, де забувають про справжню суть патріотизму, який плекають з дитинства. Хто не виховає людини, не виховає народу, не виховає патріотизму.
– Дякую Вам, шановні батьки, за сміливих та відданих дітей, каже Зборівський військовий комісар Володимир Кавецький. – Прізвище яких з гордістю хочу озвучити:
Богдан Банадига, с. Кальне; Ігор Грицишин, с. Цебрів; Ігор Медвідь, с. Славна; Василь Николишин, с. Кабарівці; Ярослав Півторак, с. Вовчківці; Іван Ретровський, с. Івачів; Сергій Шинкаренко, м. Зборів; Андрій Олійник, с. Білківці; Юрій Богач, с. Курівці; Іван Бохенко, с. Білоголови; Ігор Мицишин, с. Білоголови; Сергій Юзепчук, с. Нетерпинці.
Звертаюсь до молоді нашого району проявити почуття відповідальності та виконати свій священний Конституційний обов’язок по захисту Батьківщини, підготувати себе до того часу, коли потрібно буде довести, що Ви здатні проявити свою відвагу, силу та уміння перед ворогом та ніколи не зможете відступити і сховатись за спинами своїх матерів та дітей.
Війни починаються та закінчуються, але відповідальність потрібно буде нести особисто. Прийде час і кожного з нас спитають, де і що ми робили в цей час, коли потрібно було виконувати свій патріотичний обов’язок, обов’язок кожного справжнього чоловіка захищати свою святу землю – неньку Україну!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com