Суд оштрафував чоловіка, який вкрав ялинкові прикраси в Заліщицькому районі

Заліщицький районний суд розглянув кримінальну справу за фактом крадіжки ялинкових прикрас та виніс вирок.

Під час розгляду справи з’ясовано, що 06 січня 2019 року біля 02 години чоловік перебував в центрі с.Дорогичівка Заліщицького району Тернопільської області, біля новорічної ялинки. В цей час у нього виник умисел на вчинення крадіжки електричної гірлянди яка на той час світилася на новорічній ялинці та інших ялинкових прикрас. Надалі крадій переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає та він не буде помічений сторонніми особами, діючи умисно, таємно, з корисливих мотивів, з метою таємного викрадення чужого майна, реалізовуючи свій злочинний умисел на крадіжку, бажаючи настання протиправних наслідків, від’єднав від електричної мережі гірлянду яка світилася на ялинці, після чого шляхом вільного доступу із новорічної ялинки викрав: електричну гірлянду ЕК-40 вартістю 120,33 грн., разом із подовжувачем вартістю 53,25 грн., чотири ялинкові іграшки у формі кулі діаметром 80 мм вартістю 80,68 грн., одну ялинкову іграшку у формі кулі діаметром 40 мм вартістю 12,33 грн., одну ялинкову іграшку у формі будинку вартістю 10,19 грн. Після чого з викраденим з місця події втік, чим завдав матеріальних збитків на загальну суму 276,78 грн.

Вказані неправомірні дії органом досудового розслідування кваліфіковані за ст.185 ч.1 КК України, як таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Таким чином суд прийняв рішення визнати винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст.185 ч.1 КК України, та призначити йому узгоджене сторонами угоди про примирення від 30.01.2019 року покарання у виді 850 (вісімсот п’ятдесять) гривень штрафу в дохід держави, що становить 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com