Визначено склад окружної виборчої комісії, який буде організовувати в Тернополі вибори Президента в так-званому “другому турі”

Центральна виборча комісія на своєму засіданні 10 квітня 2019 року сформувала новий склад окружної виборчої комісії в територіальному виборчому окрузі №163 для організації повторного голосування на виборах Президента України 21 квітня 2019 року.

Комісію сформовано в складі 14 осіб, тобто, по 7 членів ОВК від кожного із кандидатів в Президенти України, які пройшли до “другого туру”.

Як стало відомо Інфопростору, квота голови ОВК в Тернополі випала порошенківцям, секретар комісії представлятиме Володимира Зеленського.

Головою комісії визначено Олега Воробеля, але той вже встиг відмовитися очолювати ОВК. Таким чином, очікується, що його замінять на Наталію Пікіну, яка була в складі попередньої комісії.

Секретарем окружвиборчкому стала Світлана Кішкель.

Також, до кладу ОВК увійшли представники від Володимира Зеленського Петро Воробець, Юлія Заярна, Тетяна Рачкелюк, Андрій Човган, Сергій Шевчук та Олександр Шишкін.

Окрім Олега Воробеля та Наталії Пікіної, від Петра Порошенка до складу ОВК увійшли Андрій Віцентій, Анастасія Дубецька, Галина Жирук, Марія Пшоняк та Андрій Романський.

Цікаво, що шість із семи членів ОВК від Петра Порошенка, входили до попереднього складу ОВК. Їхня робота хоч і організовувалася одним виборчим штабом, та представляли вони різних кандидатів в Президенти, так-званих – технічних.

Зокрема, лише Наталія Пікіна запропонована до складу ОВК від кандидата Петра Порошенка. Анастасія Дубецька входила до складу окружної виборчої комісії від Романа Насірова, Галина Жирук – від члена фракції БПП у Верховній Раді Сергія Капліна, Марія Пшоняк – від Олександра Мороза, Андрій Романський – від Василя Журавльова, Андрій Віцентій від Юлії Литвиненко.

Таких технічних кандидатів використовували для більшого представництва кандидата у складі виборчих комісій, адже кожний претендент на пост Президента міг подати лише одного представника до однієї комісії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com